GA TERUG
De behandeldag
bergman-clinics-incontinentie-kwaliteit-uitkomsten-2016.jpg
imageHomepage
imageHomepage
Blaas- en bekkenbodemklachten Blaas- en bekkenbodemklachten
"Stoeien met de kinderen? Ik was altijd bang voor urineverlies. Nu doe ik weer volop mee.""Stoeien met de kinderen? Ik was altijd bang voor urineverlies. Nu doe ik weer volop mee."

Toon submenu

De behandeldag

Wordt u bij ons geopereerd aan incontinentie, dan helpen wij u bij de voorbereiding op de ingreep. U hebt al een uitgebreid intakegesprek gehad en bent lichamelijk onderzocht. Als u ook de preoperatieve screening hebt gedaan, kunt u een afspraak maken voor de operatie. 

Ongeveer een week voor de operatie neemt de anesthesist contact met u op over de verdoving. Meestal krijgt u algehele narcose, hoewel u soms ook kunt kiezen voor een ruggeprik. De anesthesist bespreekt de opties vooraf met u. 
Voor de operatie moet u thuis een aantal dingen voorbereiden:

  • Regel vervoer terug naar huis. Na de operatie mag u niet zelf autorijden
  • Zorg voor gezelschap bij u thuis. De eerste nacht mag u niet alleen thuis zijn
  • U moet nuchter zijn. De uren voor de operatie mag u niet meer eten en ook niet alles meer drinken. Volg de voorschriften die u hiervoor krijgt, goed op
  • Zorg dat u de taal begrijpt. Spreekt u niet goed Nederlands of Engels, neem dan iemand mee die voor u kan vertalen
  • Haal maandverband en pijnstillers in huis voor na de operatie. U hebt hiervoor geen recept nodig; tabletten met 500 mg Paracetamol en 400 mg Ibuprofen zijn voldoende
  • U hoeft zich niet te scheren voor de operatie want scheren kan onverhoopt kleine wondjes of infecties veroorzaken
  • Zorg dat u geen nagellak, kunstnagels of sieraden draagt en doe los zittende kleding aan. Strakke kleding zit niet lekker na de operatie

Meenemen naar het ziekenhuis

Kostbaarheden kunt u het beste thuis laten. Uw mobiele telefoon is wel handig, voor uw eigen bereikbaarheid. Blijft u na de operatie in ons centrum overnachten, neem dan uw eigen nachtkleding mee. Denk ook aan slippers en een badjas en een boek of een muziekspeler om de tijd aangenaam door te komen. U kunt ook bezoek ontvangen. Gebruikt u medicijnen, neem die dan ook mee. De meeste medicijnen kunt u blijven gebruiken maar overleg hierover altijd met de anesthesist of specialist.

De behandeling

U komt binnen en meldt zich bij de receptie. Een verpleegkundige begeleidt u verder. Vooraf is al afgesproken welke vorm van anesthesie u krijgt. Met de anesthesioloog en anesthesiemedewerker gaat u naar de operatiekamer. Daar wordt u onder narcose gebracht of krijgt u de rugggeprik. Vervolgens wordt u geopereerd. Tijdens de operatie krijgt u een antibioticum, om (blaas)ontstekingen te voorkomen. Bent u overgevoelig voor een bepaald soort antibioticum, vertel dit dan ruim van tevoren tijdens het eerste gesprek.

Uitslapen

Na de operatie gaat u naar de uitslaapkamer. Speciaal opgeleide verpleegkundigen bewaken u tot u weer helemaal wakker bent of tot de ruggeprik is uitgewerkt. Als het nodig is, krijgt u extra medicatie tegen pijn of misselijkheid.

Weer naar huis

Als u geopereerd wordt in dagopname, dan kunt u ongeveer drie tot vijf uur na de ingreep naar huis. Zorg dan wel dat er een volwassene bij u thuis is: u mag de eerste nacht niet alleen zijn. Blijft u bij ons overnachten, dan kunt u de volgende ochtend worden opgehaald.
U mag de eerste week na de ingreep niet zelf autorijden en u moet de eerste weken erg rustig aan doen. Lees hier meer over op onze pagina over nazorg en herstel.

Mijn Bergman Clinics

Via uw eigen Mijn Bergman Clinics portaal kunt u alle stappen in uw behandeling volgen en krijgt u op belangrijke momenten een herinnering of aanvullende informatie. Deze informatie wordt automatisch aangepast aan uw behandeling, behandeldatum en locatie. Download de app in de Appstore (iPhone, iPad) of via Google Play (Android).
Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus stopt Bergman Clinics tot en met maandag 6 april met alle niet acute en/of urgente behandelingen.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 6 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.