Bel voor informatie 088 9000 500 (lokaal tarief)
Verwijzers Mijn Bergman Clinics
Tekst a| A       Contrast +| --
GA TERUG
Aambeien
Gespecialiseerde zorg
bij abnormaal bloedverlies
Gespecialiseerde zorg bij abnormaal bloedverlies
"Mijn klachten waren heel persoonlijk.
Gelukkig was de zorg dat ook."
"Mijn klachten waren heel persoonlijk. Gelukkig was de zorg dat ook."Meer weten
Blaas- en bekkenbodemklachten Blaas- en bekkenbodemklachten
"Stoeien met de kinderen? Ik was altijd bang voor urineverlies. Nu doe ik weer volop mee.""Stoeien met de kinderen? Ik was altijd bang voor urineverlies. Nu doe ik weer volop mee."Meer weten
Waar staan wij voor? Waar staan wij voor?
Bekijk de animatie video voor een korte uitleg over ons zorgaanbod, kwaliteit en vergoeding door zorgverzekeraars.Bekijk de animatie video voor een korte uitleg over ons zorgaanbod, kwaliteit en vergoeding door zorgverzekeraars.

Toon submenu

Aambeien

Wat zijn aambeien?

Aambeien (ander woord is hemorroïden) zijn eigenlijk heel nuttige zwellichaampjes helemaal aan het eind van de endeldarm en het begin van de sluitspier. Zij helpen de kringspier om de darm goed af te sluiten. Iedereen heeft aambeien, die in de meeste gevallen ongemerkt hun werk doen. U merkt ze pas op als u er last van krijgt. Geïrriteerde, gezwollen aambeien kunnen gaan bloeden en jeuken. Soms zijn ze zo gezwollen dat ze naar buiten puilen. Het is een pijnlijk gevoel, vooral tijdens en na de stoelgang. Overigens zijn niet alle bloedingen uit de anus het gevolg van aambeien. Ook als u zeker weet dat u aambeien hebt, kan dat bloeden toch door iets anders veroorzaakt worden. Bespreek het daarom met een specialist.

Oorzaken & symptomen van aambeien

Aambeien is een veelvoorkomende zwangerschapskwaal. Naar schatting 1 op de 3 zwangere vrouwen krijgt last van aambeien tijdens of na de zwangerschap.

Rondom de bevalling zijn aambeien een veelvoorkomend aandoening met vaak vervelende symptomen. Na de zwangerschap kunnen de aambeien voor problemen blijven zorgen. Aambeien ontstaan door een hoge druk in de anus en omgeving. Deze hoge druk ontstaat door hard persen tijdens de stoelgang of bij een bevalling. Naast een neiging tot constipatie gaat een zwangerschap vaak met aambeien gepaard, omdat de groeiende baarmoeder een toenemende druk geeft in de buikholte.

Vooral in de laatste maanden van de zwangerschap neemt de druk van het kind in de baarmoeder op de bloedvaten toe en bij de geboorte zelf zal dit nog verder toenemen. De gewijzigde hormoonhuishouding bij de zwangere vrouw speelt ook een belangrijke rol. Onder invloed van het hormoon progesteron worden de wanden van spieren en bloedvaten tijdens de zwangerschap slapper. Ondanks dat de hormonale invloeden zich na de bevalling snel weer normaliseren en doordat de uitwendige druk op de bloedvaten verdwijnt na de bevalling houden sommige vrouwen last van aambeien en / of ‘huidflapjes’. Deze huidflapjes zijn in feite uitgerekte anale huidplooien, die ontstaan ten gevolge van de aanwezigheid van aambeien. 85% van de vrouwen heeft tijdens en/of na de zwangerschap last van aambeien of restverschijnselen in meer of mindere mate.

Behandeling van aambeien

De behandelingsmethode is afhankelijk van de ernst van de aambeien. De behandeling kan bestaan uit:

  • Een leef- en dieetadvies.
  • Behandeling met rubberbandligaturen (Barron-ligatuur). Het uitgezakte slijmvlies wordt met elastiekjes afgebonden en sterft af.
  • Injecties met scleroserende (verschrompelende) vloeistof. De vloeistof wordt onder de aambei gespoten. Als gevolg van de daarmee optredende reactie verkleeft het slijmvlies aan de onderlaag.
  • Laserbehandeling volgens LHP (Laser Hemorrhoidaal Plastiek) methode.
  • Een chirurgische behandeling (zelden nodig).

Wilt u meer weten over de behandelmogelijkheden van aambeien bij Bergman Clinics? U kunt gerust even bellen op 088 9000 500. Onze medewerkers beantwoorden uw vragen graag. Tevens is het mogelijk om direct een afspraak in te plannen.


Informatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.