GA TERUG
De behandeldag
bergman-clinics-vaginale-verzakking-kwaliteit-uitkomsten-2016.jpg
imageHomepage
imageHomepage
Blaas- en bekkenbodemklachten Blaas- en bekkenbodemklachten
"Stoeien met de kinderen? Ik was altijd bang voor urineverlies. Nu doe ik weer volop mee.""Stoeien met de kinderen? Ik was altijd bang voor urineverlies. Nu doe ik weer volop mee."

Toon submenu

De behandeldag

Wordt u bij ons geopereerd aan een verzakking, dan helpen wij u bij de voorbereiding op de ingreep. U heeft al een uitgebreid intakegesprek gehad en bent lichamelijk onderzocht. Nadat de preoperatieve screening is verricht, wordt u officieel ingepland voor de operatie.
U gaat op weg naar een van onze Focusklinieken of naar een academisch ziekenhuis voor de meer complexe operaties. Afhankelijk van de behandeling verblijft u daar een dag of enkele dagen. Houdt er rekening mee dat u de eerste nacht na de operatie niet alleen thuis mag zijn en dat u de eerste tijd geen auto mag rijden.

U wordt altijd geopereerd door één van de gynaecologen van Bergman Clinics | Vrouw. Ook als u wordt behandeld in een academisch ziekenhuis voor de complexere operaties. De operaties met implantaten doen we in een van de academische ziekenhuizen waar Bergman Clinics een samenwerking mee heeft (het AMC of VUmc in Amsterdam of het UMC in Utrecht).

Om een zo hoogwaardige mogelijke kwaliteit te garanderen, bundelen we deze operaties daarom op een paar plekken in Nederland. Onze gynaecologen werken ook bij de drie academische ziekenhuizen, dus u blijft gewoon in behandeling bij uw eigen gynaecoloog van Bergman Clinics ongeacht de locatie.

Naar de operatiekamer

Vlak voor de behandeling krijgt u een muts op, een operatiejas aan en sloffen over uw schoenen. U gaat liggen op een behandeltafel. We verdoven u met een ruggenprik of algehele narcose waardoor u niets merkt van de behandeling. De gang van zaken tijdens elke operatie leest u bij de informatie over de specifieke behandelingen. Na de operatie houden we u nog even goed in de gaten in de uitslaapkamer. Daar kunt u rustig bijkomen van de ingreep en de verdoving.

Weer naar huis

Als u geopereerd wordt in dag opname, dan kunt u ongeveer 3-5 uur na de ingreep naar huis. Dit is meestal nadat u heeft geplast. Blijft u bij ons overnachten, dan kunt u de volgende ochtend worden opgehaald. U mag de eerste 4 weken na de ingreep niet zelf autorijden en u moet 6 weken erg rustig aan doen. Lees hier meer over op onze pagina over herstel en resultaat.

Bereid u goed voor met Mijn Bergman Clinics 

Met Mijn Bergman Clinics, uw eigen digitale portaal, krijgt u alle informatie in korte berichten op het moment dat het voor ú relevant is. Voor, tijdens en na de behandeling. Download de app in de Appstore (iPhone, iPad) of via Google Play (Android).
Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus stopt Bergman Clinics tot en met maandag 6 april met alle niet acute en/of urgente behandelingen.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 6 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.