GA TERUG
De behandeling
bergman-clinics-vaginale-verzakking-kwaliteit-uitkomsten-2016.jpg
imageHomepage
imageHomepage
Blaas- en bekkenbodemklachten Blaas- en bekkenbodemklachten
"Stoeien met de kinderen? Ik was altijd bang voor urineverlies. Nu doe ik weer volop mee.""Stoeien met de kinderen? Ik was altijd bang voor urineverlies. Nu doe ik weer volop mee."

Toon submenu

De behandeling

Niet elke verzakking geeft klachten, maar heeft u klachten dan kunnen die de kwaliteit van leven wel degelijk aantasten. Bij een ernstige verzakking kunt u er erg veel last van hebben. Gelukkig zijn veel symptomen goed te verhelpen. Voor verreweg de meeste vrouwen is oefentherapie of een pessarium al voldoende. Bij ernstigere verzakkingen is soms een operatie nodig.
Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij een verzakking. De behandelmethode is afhankelijk van het type en de omvang van de verzakking.

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie helpt uw bekkenbodemspieren sterk te maken en ze beter te gebruiken. Onze gespecialiseerde bekkenfysiotherapeuten leren u deze spieren te herkennen en te trainen. De bekkenbodem en de spieren er omheen kunnen daardoor weer beter samenwerken. Dit kan lichte verzakkingen verhelpen en is een goede en duurzame oplossing zonder nadelige effecten.

Een vaginale ring - pessarium

Met een pessarium kan een verzakte blaas of baarmoeder op de goede plek gehouden worden. Een pessarium is een ring die in de vagina wordt geplaatst. Die geeft wat extra stevigheid. Dat werkt alleen bij bepaalde soorten verzakking en als de bekkenbodem verder nog sterk genoeg is. Wij zorgen dat het pessarium goed past zodat u het niet voelt zitten. Het blijft goed op zijn plek, ook als u tampons wilt gebruiken tijdens uw menstruatie. Ook tijdens het vrijen zult u en uw partner de ring niet of nauwelijks voelen. De ring moet wel met enige regelmaat schoongemaakt worden. Het verwijderen, schoonmaken en plaatsen kunt u zelf leren. U kunt het ook laten doen.

Soms toch een operatie

Bij sommige verzakkingen is een operatie de enige oplossing. Er zijn verschillende soorten operaties mogelijk, afhankelijk van de aard van de verzakking. De standaardoperaties zijn gericht op het herstellen van uw eigen weefsel. Is er niet voldoende stevig weefsel meer over, dan kan uw weefsel worden versterkt met kunststof materiaal. Dat komt maar weinig voor: bijna alle operaties zijn gericht op het herstellen van uw eigen weefsel. Op de volgende pagina leest u meer over de verschillende operatieve mogelijkheden.


Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.