Vrouw

Informatie Coronavirus

Vanaf begin mei breiden wij onze zorg weer stap voor stap uit. We doen dit volgens de urgentie- en prioriteitsrichtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de richtlijnen van het RIVM. Veel afspraken zijn nog telefonisch. Hiermee waarborgen we de 1.5 meter afstand in de kliniek. In onze klinieken zijn maatregelen getroffen om u veilig te verwelkomen.

Vervolgonderzoek na een afwijkend uitstrijkje

"Afwijkend uitstrijkje? Dan wil je persoonlijke zorg."

Onderzoek & diagnose bij vulva aandoeningen

Tekst a|A     Contrast +|--

Voorafgaand aan het eerste consult ontvangt u van ons een vragenlijst. Wij vragen u deze vooraf in te vullen. Deze vragenlijst gebruiken wij om uw klachten goed te begrijpen. Tijdens het gesprek zal de specialist of consulent met u over uw klachten praten en u een aantal (aanvullende) vragen stellen. Het gaat dan om de klachten waar u op dat moment last van heeft en over eventuele  aandoeningen of ingrepen die u eerder in uw leven heeft gehad. Omdat de vulva een belangrijke functie heeft bij het vrijen, en klachten een negatieve invloed kunnen hebben, zal ook dit onderwerp door de specialist of consulten met u worden besproken.

Lichamelijk onderzoek

Om een goede diagnose te kunnen stellen is het ook nodig dat er bij u een lichamelijk onderzoek plaatsvindt. Hiervoor zit u in een zogenaamde gynaecologische stoel. Het lichamelijk onderzoek wordt verricht door de gynaecoloog samen met de consulent en bestaat uit een zorgvuldige controle van de vulva. Het kan zijn dat de gynaecoloog enkele foto’s maakt en die opslaat in uw dossier. Dit maakt het mogelijk om in de loop van de tijd zichtbare afwijkingen te kunnen volgen. De foto’s zorgen ervoor dat de arts het effect van een eventuele behandeling goed kan beoordelen.

Bij zichtbare afwijkingen van de vulva kan het nodig zijn dat de gynaecoloog een biopt, ofwel een stukje weefsel, van uw huid of slijmvliezen neemt. Dit is nodig voor verder onderzoek. De arts verdooft hiervoor het gebied waar het biopt van genomen wordt en neemt een klein stukje huid (3-6mm) weg. Het stukje huid gaat naar een laboratorium voor weefselonderzoek. Het kan ook nodig zijn om het vocht uit uw vagina onder een microscoop te controleren op de aanwezigheid van bijvoorbeeld bacteriën. Dit aanvullende onderzoek is van belang om u een effectieve behandeling voor uw klachten te geven.

Voor een bezoek aan onze kliniek heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig.

Stappen in het behandelingstraject:Veelgestelde vragen

Wat zijn de wachttijden van deze behandeling?
Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele wachttijden.
Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?
Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.
Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?
We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?
Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Heeft u nog steeds vragen?

Neem contact op
Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.