Vulva aandoeningen

Behandelingstraject
3

Onderzoek & diagnose bij vulva aandoeningen

Voorafgaand aan het eerste consult ontvangt u van ons een vragenlijst. Wij vragen u deze vooraf in te vullen. Deze vragenlijst gebruiken wij om uw klachten goed te begrijpen. Tijdens het gesprek zal de specialist of consulent met u over uw klachten praten en u een aantal (aanvullende) vragen stellen. Het gaat dan om de klachten waar u op dat moment last van heeft en over eventuele  aandoeningen of ingrepen die u eerder in uw leven heeft gehad. Omdat de vulva een belangrijke functie heeft bij het vrijen, en klachten een negatieve invloed kunnen hebben, zal ook dit onderwerp door de specialist of consulten met u worden besproken.

Lichamelijk onderzoek

Om een goede diagnose te kunnen stellen is het ook nodig dat er bij u een lichamelijk onderzoek plaatsvindt. Hiervoor zit u in een zogenaamde gynaecologische stoel. Het lichamelijk onderzoek wordt verricht door de gynaecoloog samen met de consulent of dermatoloog en bestaat uit een zorgvuldige controle van de vulva. Het kan zijn dat de gynaecoloog, in overleg met u, enkele foto’s maakt en die opslaat in uw dossier. Dit maakt het mogelijk om in de loop van de tijd zichtbare afwijkingen te kunnen volgen. De foto’s zorgen ervoor dat de arts het effect van een eventuele behandeling goed kan beoordelen.

Bij zichtbare afwijkingen van de vulva kan het nodig zijn dat de gynaecoloog een biopt, ofwel een stukje weefsel, van uw huid of slijmvliezen neemt. Dit is nodig voor verder onderzoek. De arts verdooft hiervoor het gebied waar het biopt van genomen wordt en neemt een klein stukje huid (3-6mm) weg. Het stukje huid gaat naar een laboratorium voor weefselonderzoek. Het kan ook nodig zijn om een vaginale kweek af te nemen om de aanwezigheid van bijvoorbeeld schimmels en bacteriën te onderzoeken. Dit aanvullende onderzoek is van belang om u een effectieve behandeling voor uw klachten te geven.

Voor een bezoek aan onze kliniek heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig.

Vragen

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!