Mariëlle's reis: van gescheurde kruisbanden naar de Nijmeegse Vierdaagse

7 mei 2024

Mariëlle (24) was altijd te vinden op het hockeyveld. Hier ontstond haar passie voor sport. Als snelle sprinter was ze een krachtige aanwinst voor haar team. Maar twee keer een gescheurde kruisband bracht abrupt een einde aan haar hockeycarrière. De eerste keer dat ze haar kruisband afscheurde, leek het niet zo ernstig. Na verloop van tijd werd het duidelijk dat er meer aan de hand was. Na doorverwijzing naar Bergman Clinics in Arnhem werd Mariëlle geopereerd en begon haar revalidatieproces.

Opnieuw een gescheurde kruisband

Het was een hobbelige weg naar herstel. Na een succesvolle eerste revalidatie, waarbij Mariëlle zelfs weer kon hockeyen, scheurde ze haar kruisband opnieuw tijdens haar eerste wedstrijd. Een enorme teleurstelling, maar Mariëlle wist dat ze niet mocht opgeven. Met de steun van haar artsen en een flinke dosis doorzettingsvermogen begon ze aan haar tweede revalidatieproces.

 - Bewegen - laatste-hockey-actie.jpeg

Vertrouwen terugwinnen

Zowel fysiek als mentaal was het een zware periode. Mariëlle had twijfels en was onzeker over haar lichaam. Ze vroeg zich af of het ooit weer mogelijk zou zijn om weer te kunnen sporten. In de sportschool en op het hardloopveld trainde ze hard om weer kracht op te bouwen. Hardlopen werd een nieuwe passie voor haar, een manier om haar lichaam sterker te maken en haar grenzen te verleggen.

Sterker dan ooit

Nu, bijna twee maanden na haar laatste revalidatie, voelt Mariëlle zich sterker dan ooit. Ze heeft haar eerste halve marathon voltooid en is klaar voor een nieuwe uitdaging: de Nijmeegse Vierdaagse. Voor Mariëlle is de Vierdaagse niet alleen een fysieke uitdaging; het gaat haar ook helpen om het vertrouwen in haar eigen kunnen te herstellen. Haar reis van blessure naar de Vierdaagse is niet alleen inspirerend, maar ook een bewijs van haar vastberadenheid en veerkracht. 

 - Bewegen - halve-marathon-start.jpeg  - Bewegen - 6-weken-bij-bergman.jpeg

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!