Op naar de 40ste keer

11 mei 2024

Anita (56) is geen onbekende in de wereld van lange-afstandswandelingen. Met een indrukwekkend aantal van 39 deelnamen aan de Nijmeegse Vierdaagse op haar naam, heeft ze een schat aan ervaring opgebouwd. Dit jaar staat er dus een bijzondere mijlpaal voor de deur: haar 40ste deelname. Maar deze keer is anders. Na een operatie aan haar rug, waarbij haar hernia verholpen is, moet Anita een uitdagende reis van herstel en voorbereiding doormaken om haar droom van deelname aan de Vierdaagse levend te houden.

De uitdagingen voor de operatie

Het begon anderhalf jaar geleden, toen Anita steeds meer last kreeg van knieklachten die haar dagelijks leven begonnen te beïnvloeden. Ondanks de pijn zette ze door en liep ze zelfs de Vierdaagse uit. De pijn begon uit te stralen naar meerdere plekken in haar lichaam. Ze begon bij de fysiotherapeut, die haar knieklachten kon verhelpen. Maar helaas namen de klachten aan haar rug toe. De fysiotherapeut vermoeden daardoor een hernia. Na een doorverwijzing van de huisarts bleek er inderdaad een hernia te zitten.

De weg naar herstel bij Bergman Clinics

Ze koos bewust voor Bergman Clinics, omdat ze hier al eerder was geweest met haar dochter. Het was een positieve ervaring. Ze kon er snel terecht, het personeel was attent en vriendelijk en het was een effectieve behandeling. Het eerste wat ze zei na de operatie was: "Denkt u dat ik weer mee kan lopen met de Vierdaagse?"

Terug naar de Vierdaagse

Het pad naar herstel is echter niet gemakkelijk. Met een operatie slechts enkele maanden voor de Vierdaagse, moet Anita geduldig zijn en haar voorbereiding zorgvuldig plannen. Langzaam opbouwen met fysiotherapie, wandelen en goed rust nemen zijn essentiële onderdelen van haar herstel.

Tips voor andere lopers

Met haar uitgebreide ervaring heeft Anita ook enkele tips voor andere lopers: 
"Bereid je goed voor, dus ga op tijd beginnen met trainen. Pas op met alcohol langs de route. En het allerbelangrijkste is: geniet!"

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!