Nieuwe knie, nieuwe kansen; lopen met een knieprothese

14 mei 2024

Voor velen is de Nijmeegse Vierdaagse een jaarlijks hoogtepunt, een avontuur dat niet alleen vraagt om fysieke kracht, maar ook om doorzettingsvermogen. Zo ook voor Gerard (55), die al sinds 2017 elk jaar van de partij is.

Pijn en ongemak

Bij Gerard ontstonden de eerste knieklachten zo’n 15 jaar geleden. Vooral overmatig sporten en zwaardere lichamelijke activiteiten veroorzaakten pijn en daarmee ongemak. Toch stond dit zijn enthousiasme voor de Nijmeegse Vierdaagse niet in de weg. Sinds zijn eerste deelname in 2017 heeft hij het maar twee keer niet helemaal kunnen uitlopen, waarvan een keer door pijn in zijn knie.

Operatie bij Bergman Clinics

Toen besloot Gerard ook dat actie nodig was. Hij koos voor Bergman Clinics omdat zijn dochter al jaren trots werkt als verpleegkundige bij de focuskliniek in Arnhem. Hij onderging een operatie waarbij een volledige knieprothese werd geplaatst. De behandeling verliep voorspoedig en Gerard was vol lof over de zorg en het professionele advies dat vooraf werd gegeven.

Pijnvrij bewegen

Het resultaat van de operatie had een positief effect op zijn leven. Pijnlijke activiteiten zoals lopen, skiën en deelnemen aan spinninglessen werden gewoon weer mogelijk!

Voor iedereen die zich voorbereidt op de Nijmeegse Vierdaagse heeft Gerard een simpele, maar krachtige boodschap: "Blijf oefenen en geniet van het avontuur dat voor je ligt!"

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!