Bionic woman: Henny's inspirerende wandelpad met een prothese

12 mei 2024

In 2022 begon Henny van Gortel (69) aan een uitdagend hoofdstuk in haar leven. Met beide heupen versleten en een voorgeschiedenis van operaties aan haar voeten, stond Henny voor een enorme uitdaging. Maar dankzij haar vastberadenheid en de ondersteuning van Bergman Clinics transformeerde ze in wat ze met een glimlach omschrijft als een 'bionic woman'.

Pijn

Wandelen, de grote hobby van Henny en haar man, werd een steeds pijnlijkere onderneming. De afstanden die ze ooit met plezier aflegden, werden steeds onbereikbaarder door de pijn. De pijn beïnvloedde niet alleen haar mobiliteit, maar raakte ook aan haar gemoedstoestand.

Snel terecht bij Bergman Clinics

Toen duidelijk werd dat Henny zowel haar linker- als rechterheup moest laten opereren, koos ze, net als haar dochter voor Bergman Clinics. Ze werd al binnen twee weken naar eerste consult geopereerd aan haar rechterheup. Omdat het herstel zo vlot verliep, werd dit goed opgevolgd met een operatie aan het linkerheup net voor de kerst.

Grote steun

Haar echtgenoot, Jan, was haar grootste steun tijdens het herstel. Samen werkten ze aan het opbouwen van hun wandelafstanden. Dit leidde zelfs tot het voltooien van de vierdaagse van Girona binnen een jaar na de operaties!

Nu richt Henny haar zinnen op de Nijmeegse Vierdaagse, een minder heuvelachtig, maar langer evenement dan ze gewend is. Om zich goed voor te bereiden, loopt ze mee met verschillende wandelevents in Spanje. 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!