Kliniek voor Vrouwenzorg: Wordt uw behandeling vergoed?

3 mrt. 2015

Vrijwel dagelijks worden mijn collega’s en ik geconfronteerd met de vragen of wij een Privé Kliniek zijn en of onze behandelingen wel worden vergoed door de zorgverzekeraars. Belangrijke vragen die ik altijd graag beantwoord en ik ook in mijn blog wil toelichten aan u die het zich misschien ook afvraagt.

 - diana-ten-berg-1-cllinic-manager-vzb.jpg


Vrijwel dagelijks worden mijn collega’s en ik geconfronteerd met de vragen of wij een privé kliniek zijn en of onze behandelingen wel worden vergoed door de zorgverzekeraars. Belangrijke vragen die ik altijd graag beantwoord en ik ook in mijn blog wil toelichten aan u die het zich misschien ook afvraagt. Via andere bronnen krijgt u namelijk niet altijd het volledige en/of juiste antwoord. (Lees bijvoorbeeld: rijksoverheid.nl)  

 

Want: 

NEE, Bergman Clinics | Vrouwenzorg is geen Privé Kliniek maar een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC)

 

 JA, al onze behandelingen worden door alle zorgverzekeraars vergoed.

 

We kunnen ons de verwarring hierover goed voorstellen, maar hiermee hoop ik meer duidelijkheid en vooral geruststelling te kunnen bieden aan alle cliënten die zich terecht afvragen welke financiële consequentie een bezoek aan de dokter met zich meebrengt.

Onze zorgprogramma’s worden voornamelijk vergoed vanuit de Basisverzekering (en dan geldt in 2015 een Eigen Risico van € 375: lees de weblog van Independer) en sommigen behandelingen vanuit de aanvullende verzekeringen (hiervoor geldt geen Eigen Risico, maar zijn uw eigen polisvoorwaarden bepalend voor de mate waarin u vergoeding ontvangt).

Krijgt u wel de beste zorg?
Een nog veel belangrijker vraag, die ook steeds vaker wordt gesteld, is of een ZBC wel in staat is om voldoende op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op haar vakgebied. In ons geval is dat de Bekkenbodemzorg. Dát is nu precies de reden dan onze Vrouwenzorg Klinieken in Bilthoven en Amsterdam beide verbonden zijn aan academische ziekenhuizen als het UMC Utrecht, AMC Amsterdam en het VU medisch centrum. Ik kan dan ook niet ontkennen er trots op te zijn dat de eerste en enige twee Professoren op het gebied van de Uro-gynaecologie beide in onze kliniek(en) werkzaam zijn. Mede hierdoor blijven wij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Sterker nog, wij werken met hen samen in gericht onderzoek om de kwaliteit van onze behandelingen en ingrepen continu te kunnen blijven verbeteren.  

Baanbrekende resultaten
Afgelopen maand promoveerden 2 arts-assistenten, die ook bij ons werkzaam zijn geweest en hun onderzoek (deels) in onze kliniek hebben gedaan, aan de Universiteit van Utrecht. Hoe trots kun je dan zijn als je ziet dat ze beide vol vertrouwen en overtuiging het spervuur van vragen van doorgewinterde professoren weten te doorstaan! Sterker nog, een van de studies heeft wereldwijd tot baanbrekende resultaten geleid en helpen onze cliënten direct bij het mede bepalen van hun behandeling bij stressincontinentie: opereren of juist niet? Lees: studie behandeling. De resultaten en aanbevelingen die uit dit onderzoek voortvloeien zijn dan ook direct toepasbaar in onze dagelijkse praktijken. Geen wonder dat dit heeft geresulteerd in een Cum Laude promotie!

Annegreet en Julien, nogmaals: van harte gefeliciteerd! Wij zijn super trots op jullie en gaan ervan uit dat wij mede door jullie onderzoeken onze patiënten nog adequater kunnen helpen!

  - huub-van-der-vaart.jpg

Foto: Prof. dr. van der Vaart (Links) en
arts-assistent Julien (rechts)

  

Twijfelt u nog over de vergoeding(en) van de zorg bij onze kliniek? Vraag dan gerust bij ons na wat een behandeling voor u betekent.

 

Diana ten Berg - Clinic Manager
Bergman Clinics | Vrouwenzorg - Bilthoven

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!