Assisteer mij
Assisteer mij

Bewegen

Ook nu kunt u snel terecht in onze focusklinieken.

Door onze superspecialisatie kunnen we op een persoonlijke manier topkwaliteit zorg aanbieden en blijven de toegangstijden kort.

Knieprothese (knieslijtage)

Tekst a|A     Contrast +|--

Knieslijtage vormt een belangrijke oorzaak van verschillende knieklachten. Artsen gebruiken de term gonartrose voor een slijtage van het kniegewricht. Een afwijkende stand van de benen, een langdurige en ongelijkmatig verdeelde belasting maar ook reuma of de gevolgen van een ongeval kunnen het kraakbeen van het gewricht beschadigen. 
Knieprothese

Knieslijtage kan helaas niet worden behandeld, de enige mogelijkheid om de pijnklachten weg te nemen en beweegelijkheid te herwinnen is de plaatsing van een knieprothese (kunstknie). Het krijgen van een knieprothese betekent dat het kniegewricht wordt vervangen door kunstmateriaal. Het doel van de operatie is een pijnloze knie, die weer goed kan bewegen en een mooi recht been. Dit is niet altijd haalbaar, maar meestal wordt de situatie veel beter dan voor de operatie. 

Wij maken gebruik van de modernste technieken waardoor er zo min mogelijk weefselschade is en het herstel na een knieprothese spoedig verloopt.

Rapid recovery bij knieprothese

Bij Bergman Clinics wordt er gewerkt volgens de laatste kennisontwikkelingen om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk weer op de been bent. Binnen Bergman Clinics worden cliënten die een knieprothese krijgen behandeld volgens de principes van Rapid Recovery. De gedachte hierachter is dat een snelle mobilisatie leidt tot een beter herstel. Dit betekent dat alles eraan gedaan wordt om u zo snel mogelijk weer op de been te krijgen. Vooraf wordt u uitvoerig voorbereid op de operatie en wat ervan u wordt verwacht na de knieoperatie. Ook krijgt u direct nadat uw knieprothese is geplaatst een pijnstiller waardoor het mogelijk is om direct na de ingreep het nieuwe kniegewricht te belasten.

Eerlijk over resultaat

De kwaliteit van onze behandelingen bepaalt uw kwaliteit van leven. Daarom zijn we eerlijk over de resultaten die u kunt verwachten. We kijken niet alleen naar de medische resultaten, maar ook naar de resultaten bij u thuis in het dagelijks leven. Die meten we met behulp van medische kwaliteitsrapportages, ervaringen van onze cliënten via PROM’s (Patient Reported Outcome Measures) en cliënttevredenheidsonderzoek.

 • Na de operatie ervaart 90% van onze cliënten een verbetering van het dagelijks functioneren
 • 90% van de cliënten geeft na 1 jaar aan dat de pijn om de knie is verminderd.
 • Onze cliënten beoordelen de medische deskundigheid van onze artsen met een 9,0.
 • 0,0% van de cliënten heeft een diepe wondinfectie doorgemaakt .

 

Veelgestelde vragen

Wat zijn de wachttijden van deze behandeling?
Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele wachttijden.
Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?
Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.
Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?
We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
 • Resultaat van de behandeling
 • Veiligheid
 • Cliëntgerichtheid
 • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?
Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Heeft u nog steeds vragen?

Neem contact op
Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

 • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
 • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
 • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.