Blogs

Klein, maar fijn

Waar kunt u de beste zorg verwachten? Grote en kleine behandelcentra; Sinds een half decennium werk ik met veel plezier bij Bergman Clinics in Naarden, één van de nieuwere kleine behandelcentra die ons land kent. Hiervoor werkte ik even tevreden in een aantal grote algemene ziekenhuizen, het langst in het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam. Voor patiënten is het belangrijk…

Lees meer

Rugpijn en overgewicht

Overbelasting van de wervelkolom | Verandering van levensstijl is zeer verstandig Regelmatig vragen mensen mij naar de oorzaak van hun rugpijn. Vaak kan ik daar geen antwoord op geven. Rugklachten ontstaan, in tegenstelling tot bijvoorbeeld botbreuken, nu eenmaal meestal niet ineens, maar ontwikkelen zich in de loop der jaren. 

Lees meer

The morning after: de post-operatieve periode

Wat gebeurt er na de operatie? U heeft besloten tot een operatie. U heeft uw kiezen op elkaar gezet en u heeft de angst voor de narcose en mogelijke complicaties overwonnen. U heeft uzelf overgegeven aan de handen van de chirurg. Dan wordt u een beetje onwennig wakker in een comfortabel bed in een mooie kamer. Het is de 'morning after', de dag na de ingreep. Wat nu?

Lees meer

Sherlock Holmes en dr. Watson: Opsporen van de oorzaak van pijn

Een lastig onderdeel van neurochirurgie... Eén van de moeilijkste dingen in mijn vak is niet het opereren zelf, maar het opsporen van de oorzaak van pijn.

Lees meer

“Waarom ik?”

De maakbaarheid van onze gezondheid. In hoeverre is ons welzijn beïnvloedbaar? De maakbaarheid van onze gezondheid is steeds vaker een thema in de media..

Lees meer
Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!