Spatader behandeling: ook in de zomer!

14 jul. 2015

Algemeen Chirurg dokter van Schaik over spataderen en de duur van het dragen van elastische kousen:

Het mooie weer is in aantocht. Juist bij zomerse temperaturen worden we, doordat we onze benen meer tonen, geconfronteerd met die ontsierende spataderen.

Ook krijgen patiënten door warm weer vaker last van hun spataderen, doordat die gaan opzetten met als gevolg pijn en dikke enkels.

Juist dan is het de hoogste tijd om die probleemaderen te behandelen.

Heel veel mensen denken echter dat een spatader behandeling niet mogelijk is in de zomermaanden. Tijdens mijn spreekuur krijg ik vaak de opmerking: ”maar dan moet mijn been zes weken dik ingezwachteld worden, kunnen we de behandeling van mijn spataderen niet beter in het najaar doen?”

Vroeger was dit inderdaad zo. Tegenwoordig echter hoeft u helemaal niet te wachten tot het najaar. Met de toepassing van de nieuwste technieken om spataderen te behandelen hoeft u meestal slechts 48 uur een elastische kous te dragen. Bovendien zitten deze kousen zeer comfortabel, ook bij warmer weer.

Na die 48 uur kan de elastische kous uit en is het slechts nodig de benen goed in te smeren met factor 30 en kan het rokje aan……

Meer weten? Klik hier

Drs. A.M.C.G. van Schaik | algemeen chirurg

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!