Assisteer mij
Assisteer mij

Een gespecialiseerd team: Dat maakt het verschil!

19 okt

Al vijf jaar ben ik bij Bergman Clinics als algemeen chirurg verantwoordelijk voor de flebologie, het medisch specialisme dat zich met spataderen bezighoudt: van medische zorg tot cosmetiek. De komende weken wil ik u daar graag iets meer over vertellen. Ik wil beginnen met u iets meer te vertellen over het eerste consult, dat zo belangrijk is en hoe we dat binnen Bergman Clinics doen.

WIJ WERKEN MET EEN VAST EN GESPECIALISEERD TEAM

Tijdens het eerste consult werken we op de polikliniek met een vast team. Dat is wel uniek, want niet elke kliniek en/of ziekenhuis werkt op deze wijze! Ik zie alle patiënten samen met mijn vaste vaatlaborant. Deze collega is speciaal opgeleid om met een duplexonderzoek de diep gelegen hoofdaderen in uw benen te onderzoeken. Dit onderzoek is belangrijk, omdat spataderen meestal ontstaan in deze aderen.

Wanneer er bij de diagnose stappen worden overgeslagen, blijft de daadwerkelijke oorzaak van uw problemen bestaan. Behandelen zal dan ‘dweilen met de kraan open’ zijn en dat is niet alleen niet de bedoeling, maar ook helemaal niet nodig!

WIJ GEVEN U SNEL DUIDELIJKHEID

U krijgt vervolgens direct van mij een behandelplan, waarbij ik het belangrijk vind dat u begrijpt wat de door mij voorgestelde behandeling inhoudt en welk eindresultaat u kunt verwachten. Er is tijdens onze eerste ontmoeting dan ook ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Daarnaast zijn er ook twee zeer ervaren assistentes die niet alleen tijdens het spreekuur, maar ook daarbuiten telefonisch beschikbaar zijn.

Door te investeren in een gedegen eerste consult, zal de kans op het goed aanslaan van de behandeling vergroot worden. En dat resulteert in een leven zonder spataderen en een tevreden patiënt! En in een hele mooie volgende zomer….

drs. Angelique van Schaik | Algemeen Chirurg

Dit artikel is geschreven door drs. A. van Schaik (Algemeen Chirurg)Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.