Een gespecialiseerd team: Dat maakt het verschil!

19 okt. 2015

Heeft u ondanks die heerlijke tropische dagen, die we toch regelmatig hebben gehad, niet echt kunnen genieten van de afgelopen zomer? Zorgde het warme weer voor dikke enkels en vermoeide benen en wellicht zelfs voor nog meer pijnlijke spataderen? Was het voor u niet prettig in een jurkje of korte broek te lopen vanwege die lelijke blauwe en paarse adertjes op uw benen?

Mijn advies aan u is om daar deze herfst en winter nog wat aan te laten doen. Niet alleen om weer ‘summerproof’ te zijn voor 2016. Maar ook om ervoor te zorgen dat onbehandelde spataderen geen verdere vervelende problemen voor u gaan geven.

Al vijf jaar ben ik bij Bergman Clinics als algemeen chirurg verantwoordelijk voor de flebologie, het medisch specialisme dat zich met spataderen bezighoudt: van medische zorg tot cosmetiek. De komende weken wil ik u daar graag iets meer over vertellen. Ik wil beginnen met u iets meer te vertellen over het eerste consult, dat zo belangrijk is en hoe we dat binnen Bergman Clinics doen.

WIJ WERKEN MET EEN VAST EN GESPECIALISEERD TEAM

Tijdens het eerste consult werken we op de polikliniek met een vast team. Dat is wel uniek, want niet elke kliniek en/of ziekenhuis werkt op deze wijze! Ik zie alle patiënten samen met mijn vaste vaatlaborant. Deze collega is speciaal opgeleid om met een duplexonderzoek de diep gelegen hoofdaderen in uw benen te onderzoeken. Dit onderzoek is belangrijk, omdat spataderen meestal ontstaan in deze aderen.

Wanneer er bij de diagnose stappen worden overgeslagen, blijft de daadwerkelijke oorzaak van uw problemen bestaan. Behandelen zal dan ‘dweilen met de kraan open’ zijn en dat is niet alleen niet de bedoeling, maar ook helemaal niet nodig!

WIJ GEVEN U SNEL DUIDELIJKHEID

U krijgt vervolgens direct van mij een behandelplan, waarbij ik het belangrijk vind dat u begrijpt wat de door mij voorgestelde behandeling inhoudt en welk eindresultaat u kunt verwachten. Er is tijdens onze eerste ontmoeting dan ook ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Daarnaast zijn er ook twee zeer ervaren assistentes die niet alleen tijdens het spreekuur, maar ook daarbuiten telefonisch beschikbaar zijn.

Door te investeren in een gedegen eerste consult, zal de kans op het goed aanslaan van de behandeling vergroot worden. En dat resulteert in een leven zonder spataderen en een tevreden patiënt! En in een hele mooie volgende zomer….

drs. Angelique van Schaik | Algemeen Chirurg

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.