Een borstvergroting op jonge leeftijd?

30 apr. 2014

Afgelopen zaterdag 26 april 2014 heeft Volkskrant Magazine een artikel geplaatst waarin aan de orde wordt gebracht dat steeds meer jonge meiden, lees 18 tot 25 jaar kiezen voor een borstvergroting. Dit wordt beschreven als zorgelijk, omdat het meer wensen zou oproepen. Maar hoe denken de artsen van Bergman Clinics hier over?

Ook binnen Bergman Clinics herkennen wij de trend dat er meer interesse lijkt te bestaan voor borstvergrotingen in de leeftijdscategorie 18 tot 25 jaar. Echter willen wij wel benadrukken dat wij de toespeling dat jonge vrouwen vervolgens na de borstvergroting kiezen voor verdere plastische chirurgie niet herkennen. Vrouwen die kiezen voor een borstvergroting hebben deze wens vaak al jaren en melden zich na jarenlange zorgvuldige afweging met hun wens bij ons. Zij hebben dan een zeer duidelijke doelstelling en dit is vrijwel altijd het enige probleem dat zij ervaren met hun lichaam. Na de behandeling is deze groep vrijwel altijd super tevreden, omdat de doelstelling vooraf zeer helder is.

Potentiele cliënten die geen duidelijke wens hebben en eigenlijk het liefst van alles zouden willen veranderen proberen wij zo goed mogelijk uit de cliënten stroom te filteren. Kans bestaat dat zij lijden aan “body dismorfic disorder” (=zeer onrealistisch en verkeerd beeld van het eigen lichaam) bestaat en plastische chirurgie is dan een slechte keuze. Deze groep cliënten zullen ook nooit tevreden zijn na een behandeling en alleen maar meer wensen hebben. De plastisch chirurgen van Bergman Clinics zijn erop getraind om deze mensen eruit te filteren. Of zij zich vervolgens niet melden bij een psycholoog maar bij een andere kliniek, is natuurlijk wel de vraag.

(dr. M. Cromheecke, plastisch chirurg)

 

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.