Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Een borstvergroting op jonge leeftijd?

30 apr '14

Afgelopen zaterdag 26 april 2014 heeft Volkskrant Magazine een artikel geplaatst waarin aan de orde wordt gebracht dat steeds meer jonge meiden, lees 18 tot 25 jaar kiezen voor een borstvergroting. Dit wordt beschreven als zorgelijk, omdat het meer wensen zou oproepen. Maar hoe denken de artsen van Bergman Clinics hier over?

Ook binnen Bergman Clinics herkennen wij de trend dat er meer interesse lijkt te bestaan voor borstvergrotingen in de leeftijdscategorie 18 tot 25 jaar. Echter willen wij wel benadrukken dat wij de toespeling dat jonge vrouwen vervolgens na de borstvergroting kiezen voor verdere plastische chirurgie niet herkennen. Vrouwen die kiezen voor een borstvergroting hebben deze wens vaak al jaren en melden zich na jarenlange zorgvuldige afweging met hun wens bij ons. Zij hebben dan een zeer duidelijke doelstelling en dit is vrijwel altijd het enige probleem dat zij ervaren met hun lichaam. Na de behandeling is deze groep vrijwel altijd super tevreden, omdat de doelstelling vooraf zeer helder is.

Potentiele cliënten die geen duidelijke wens hebben en eigenlijk het liefst van alles zouden willen veranderen proberen wij zo goed mogelijk uit de cliënten stroom te filteren. Kans bestaat dat zij lijden aan “body dismorfic disorder” (=zeer onrealistisch en verkeerd beeld van het eigen lichaam) bestaat en plastische chirurgie is dan een slechte keuze. Deze groep cliënten zullen ook nooit tevreden zijn na een behandeling en alleen maar meer wensen hebben. De plastisch chirurgen van Bergman Clinics zijn erop getraind om deze mensen eruit te filteren. Of zij zich vervolgens niet melden bij een psycholoog maar bij een andere kliniek, is natuurlijk wel de vraag.

(dr. M. Cromheecke, plastisch chirurg)

 

Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Momenteel ondervinden wij een technische storing waardoor het contact & service center onbereikbaar is. Excuses voor het ongemak.