Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

dr. Maarten Moen

Sportarts
dr. Maarten Moen

Dokter Maarten Moen werkt sinds 1 december 2012 als sportarts bij Bergman Clinics. Anders dan de orthopeed verhelpt een sportarts sportblessures zoveel mogelijk zonder operatieve ingreep. In mei 2012 promoveerde hij op onderbeenklachten (en in het bijzonder op shin splints).

 

Lees meer

Naast zijn werk bij Bergman Clinics heeft hij een positie in de medische staf van NOC*NSF, waar hij mede de medische zorg voor onze Nederlandse topsporters aanstuurt en deze probeert te verbeteren. Vanuit deze functie neemt hij ook plaats in het High Performance Team onder leiding van Technisch Directeur Maurits Hendriks. Ook is hij actief als teamarts van de Olympische selecties van boksen, waterpolo mannen, de hippische sport en honkbal. Geregeld gaat hij met topsporters mee naar diverse toernooien in binnen- en buitenland.

Dokter Moen werkt bij Bergman Clinics in Naarden en houdt wekelijks spreekuur op dinsdag en woensdag van 8.30u tot 16.30u.

Speciale aandachtsgebieden

  • Onderbeenblessures (in 2012 promoveerde onze sportarts hierop, en in het bijzonder shin splints, met verschillende onderzoeken);
  • Schouderblessures (betrokken bij de begeleiding van bovenhandse topsporters);
  • Artrose (als een van de weinigen richt dr. Moen zich op de niet-operatieve behandeling hiervan)
  • Spierblessures (hamstring e.d. (acuut en langdurig))
  • Langdurige peesklachten (achillespees / knieschijfpees e.d.) (de laatste jaren is de sportarts actief betrokken bij verschillende studies die nieuwe behandelopties onderzochten)

Wetenschappelijk onderzoek

De medisch specialisten van Bergman Clinics monitoren continue de laatste ontwikkelingen binnen de geneeskunde. Deze kennis wordt toegepast om de zorgprogramma’s te kunnen blijven verbeteren. Ook dokter Moen houdt zich bezig met wetenschappelijk onderzoek. In november 2014 verscheen in The Britisch Journal of Sports Medicine een artikel over de behandeling van knieslijtage met eigen bloed injecties, geschreven door 4 wetenschappers onder wie sportarts Maarten Moen. Meer informatie over deze behandelmethode kunt u lezen in onderstaande pdf: 'Behandeling knieslijstage d.m.v. bloedinjectie'

Website

Wilt u meer weten over dokter Moen en de behandeling van sport- en bewegingsklachten? Kijk dan op de website van dokter Moen: http://sportenbewegingsarts.nl

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Dan kunt u contact opnemen met ons Contact & Service Center.

Alle behandelingen
 
Zoek op lichaamsdeel
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.