dr. Maarten Moen

Sportarts
Zorgkaart Nederland Klantwaardering Maarten Moen
10
dr. Maarten Moen

Dokter Maarten Moen werkt sinds 1 december 2012 als Sportarts bij Bergman Clinics. Anders dan de orthopeed verhelpt een sportarts sportblessures zoveel mogelijk zonder operatieve ingreep. In mei 2012 promoveerde hij op onderbeenklachten (en in het bijzonder op shin splints).

Lees meer

Naast zijn werk bij Bergman Clinics heeft hij een positie in de medische staf van NOC*NSF, waar hij mede de medische zorg voor onze Nederlandse topsporters aanstuurt en deze probeert te verbeteren. Vanuit deze functie neemt hij ook plaats in het High Performance Team onder leiding van Technisch Directeur Maurits Hendriks. Ook is hij actief als teamarts van de Olympische selecties van boksen, waterpolo mannen, de hippische sport en honkbal. Geregeld gaat hij met topsporters mee naar diverse toernooien in binnen- en buitenland.

Dokter Moen werkt bij Bergman Clinics in Naarden en houdt wekelijks spreekuur op dinsdag en woensdag van 8:30u tot 16:30u.

Speciale aandachtsgebieden

  • Onderbeenblessures (in 2012 promoveerde onze sportarts hierop, en in het bijzonder shin splints, met verschillende onderzoeken);
  • Schouderblessures (betrokken bij de begeleiding van bovenhandse topsporters);
  • Artrose (als een van de weinigen richt dr. Moen zich op de niet-operatieve behandeling hiervan)
  • Spierblessures (hamstring e.d. (acuut en langdurig))
  • Langdurige peesklachten (achillespees / knieschijfpees e.d.) (de laatste jaren is de sportarts actief betrokken bij verschillende studies die nieuwe behandelopties onderzochten)

Wetenschappelijk onderzoek

De medisch specialisten van Bergman Clinics monitoren continue de laatste ontwikkelingen binnen de geneeskunde. Deze kennis wordt toegepast om de zorgprogramma’s te kunnen blijven verbeteren. Ook dokter Moen houdt zich bezig met wetenschappelijk onderzoek. In november 2014 verscheen in The Britisch Journal of Sports Medicine een artikel over de behandeling van knieslijtage met eigen bloed injecties, geschreven door 4 wetenschappers onder wie sportarts Maarten Moen. Meer informatie over deze behandelmethode kunt u lezen in onderstaande pdf: 'Behandeling knieslijstage d.m.v. bloedinjectie'

Website

Wilt u meer weten over dokter Moen en de behandeling van sport- en bewegingsklachten? Kijk dan op de website van dokter Moen: http://sportenbewegingsarts.nl

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Dan kunt u contact opnemen met ons Contact & Service Center.

Zorgkaart Nederland Klantwaardering Maarten Moen
10.0
Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.