Sportgeneeskunde

Een sportarts is een specialist in het verhelpen van sport- en beweging-gerelateerde klachten op een niet-operatieve manier. Soms wordt gedacht dat een sportarts zich alleen met topsport bezig houdt, maar dit is niet het geval. Naast topsporters worden door de sportarts met name breedtesporters gezien.


Bij Bergman Clinics | Bewegen beschikken we over sport-geneeskundige specialisten.

  • Bergman Clinics | Bewegen | Rijswijk, spreekuur op woensdag.
  • Bergman Clinics | Bewegen | Naarden, spreekuur op dinsdag & woensdag van 08.30u - 16.30u.

Consulten door de sportarts vallen bij Bergman Clinics onder de basisverzekering.

Waar kan de sportarts u mee helpen?

Een sportarts is een specialist in het verhelpen van sport- en beweging-gerelateerde klachten op een niet-operatieve manier. Soms wordt gedacht dat een sportarts zich alleen met topsport bezig houdt, maar dit is niet het geval.

Naast topsporters worden door de sportarts met name breedtesporters gezien. Advies over bewegingsgerelateerde klachten zoals een tennisarm / achillespees-klachten, die juist niet bij sporten zijn ontstaan (maar bij werk of het huishouden), wordt ook door de sportarts gegeven. Klachten waarmee mensen bij een sportarts komen zijn vaak langdurig van aard (meer dan 8 weken) en ten gevolge van overbelasting. Naast langdurige klachten van bijvoorbeeld de schouder, heup, knie, onderbenen, enkels, spieren of pezen worden bij sportgeneeskunde ook acute (sportgerelateerde) klachten gezien.

Het doel van een afspraak bij de sportarts is na te gaan wat er aan de hand is en om advies te krijgen over wat er gedaan moet worden om zo snel mogelijk / zo optimaal mogelijk weer klachtenvrij te zijn of weer te sporten. Mocht het nodig zijn / blijken dat uw klacht het beste wel door middel van een operatie verholpen kan worden dan wordt vanzelfsprekend snel intern overleg gehouden met de ervaren orthopeden van  Bergman Clinics.

Lees meer

Behandelingen

Niet gevonden wat u zocht?

Alle behandelingen Zoek op lichaamsdeel
Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.