Bergman Clinics zet in op uitbreiding van samenwerking focusklinieken en zorgpartners in regio’s voor verdere beperking van verlies aan gezonde levensjaren

6 jul. 2022

Het RIVM heeft in haar recente rapport over de impact van uitgestelde zorg op verlies van gezonde levensjaren geconstateerd dat de het verlies van gezonde levensjaren door uitstel van staar-, knie-, en heupoperaties boven de 300.000 jaren ligt. Daarbij geeft het RIVM ook aan dat de extra inzet van focusklinieken afgelopen jaren heeft geresulteerd in het behoud van meer dan 47.000 gezonde levensjaren.

Als leidende aanbieder van planbare zorg in focusklinieken, met meer dan 150.000 huisarts-verwijzingen per jaar op gebied van orthopedie en oogzorg, is Bergman Clinics trots op haar substantiële extra bijdrage aan de toegankelijkheid van de planbare zorg de afgelopen 2,5 jaar en de bijdrage aan het behoud van tienduizenden gezonde levensjaren voor patiënten door heel Nederland. Het RIVM verwacht dat extra inzet van focusklinieken komende jaren nodig zal blijven om het verlies van gezonde levensjaren te beperken.

Bergman Clinics committeert zich aan een maximale inspanning om het verlies van gezonde-levensjaren te beperken. Daarvoor zijn we, op basis van het kader ‘passende zorg’, in overleg met verwijzers, zorgpartners in de regio en zorgverzekeraars om met elkaar de beschikbare capaciteit van het zorgstelsel te benutten.

 

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!