Arjen Radder wordt nieuwe CEO van Bergman Clinics Group

21 jul. 2022

Naarden, 21 juli 2022 - De Raad van Commissarissen van Bergman Clinics Group heeft Arjen Radder (55) als nieuwe CEO benoemd. Arjen Radder start per 1 september aanstaande.

Als CEO van Bergman Clinics Group gaat Arjen zich richten op het verder versterken van de planbare zorg in de Nederlandse focusklinieken en de internationale groei in Duitsland en Scandinavië. Daarnaast gaat Arjen zich intensief bezighouden met het uitbouwen van de ervaringen en het leveren van goede klinische uitkomsten voor cliënten door operationele optimalisatie en digitale transformatie.

Arjen Radder heeft een voor Bergman Clinics Group relevante achtergrond. Nadat hij is gepromoveerd in de geneeskunde heeft hij veel ervaring in leiderschap opgedaan bij Numico en de afgelopen 20 jaar bij Philips. Daar heeft hij diverse internationale healthcare posities bekleed, in onder andere de Verenigde Staten, Europa (Nordics en Nederland), Azië en het Midden Oosten. Momenteel leidt Arjen wereldwijd de MRI, Diagnostic X-ray en componenten businesses voor Philips.

In een reactie stelt hij: “De afgelopen jaren heb ik nauw samengewerkt met private spelers in de zorg en heb de belangrijke rol in het zorgsysteem daarom zelf kunnen ervaren. Om die reden kijk ik er erg naar uit om bij Bergman Clinics te starten. Er ligt een belangrijke taak om aansluiting te houden bij het hele zorglandschap en gezamenlijk te werken aan betaalbare en passende zorgoplossingen. Daarbij moet de cliënt altijd centraal staan en dat is wat mij aan Bergman Clinics aanspreekt. Elke cliënt verwacht een optimale ervaring en de best mogelijke klinische uitkomsten. Dat lukt alleen door het leveren van topkwaliteit en passende zorg georganiseerd rondom de cliënt, met een team van gekwalificeerde professionals. Met mijn voorliefde voor de gezondheidszorg, kennis en ervaring vind ik het fantastisch om daar een bijdrage aan te leveren.”

Ook de voorzitter van de Raad van Commissarissen van Bergman Clinics Group, Jos Lamers, is enthousiast: “De RvC van Bergman Clinics is blij met de benoeming van Arjen. Het gaat goed met Bergman Clinics, er ligt een stevig fundament. Met zijn internationale kennis op het gebied van gezondheidszorg en digitalisering, kan Arjen samen met het professionele team bij Bergman Clinics de internationale groei verder vorm geven. Ik kijk, samen met mijn collega’s, dan ook uit naar een plezierige samenwerking.”


Bijlagen:

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.