Patiëntenstop ingesteld door Menzis en Eno

17 okt. 2022

Bergman Clinics kan helaas verzekerden met een natura-polis van verzekeraars Menzis (bepaalde programma’s) en Eno (alle zorgprogrammma’s) tijdelijk niet in behandeling nemen tot einde van dit kalenderjaar.

Het betreft nieuwe patiënten, voor wie het zorgtraject nog niet is opgestart. Alleen verzekerden van Menzis die verwezen zijn voor behandelingen bij Bergman Clinics Bewegen, Ogen en Vrouw & Inwendig kunnen nog dit jaar terecht bij Bergman Clinics. Verzekerden van Menzis met een restitutiepolis, worden regulier ingepland voor alle zorgprogramma’s.

Reden voor de patiëntenstop is dat Bergman Clinics meer verwijzingen, en dus meer patiënten heeft gekregen dan vooraf door deze verzekeraars is ingekocht. De betrokken verzekeraars hebben voor deze extra zorgvraag van hun verzekerden niet of gedeeltelijk extra zorg ingekocht bij Bergman Clinics.

Voor verzekeraar Eno betreft de tijdelijke stop alle zorgprogramma’s. Voor de verzekeraar Menzis betreft het alle behandelingen van de Bergman Clinics programma’s KNO, Huid & Vaten en Uiterlijk. Hierdoor kan Bergman Clinics de verzekerden die door de huisarts verwezen zijn van deze verzekeraars pas vanaf januari 2023 inplannen. Deze verzekerden kunnen zich ook wenden tot de zorgbemiddelingsafdeling van de verzekeraar met het verzoek een alternatieve zorgaanbieder te vinden.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!