Zilveren Kruis en Bergman Clinics sluiten 3-jarige overeenkomst

10 jan. 2023

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis en Bergman Clinics sluiten vandaag opnieuw een meerjarige overeenkomst voor een periode van 2023 tot en met 2025. Met de overeenkomst leveren zij samen een bijdrage aan het toegankelijk houden van planbare zorg voor iedereen in Nederland. Korte wachttijden, hoge kwaliteit en persoonlijke zorg zijn de basis voor de overeenkomst. Door de meerjarige afspraak is daarnaast ruimte om met elkaar te innoveren. Beide partijen richten zich de komende jaren op medische innovaties, digitale ondersteuning en passende zorg. De samenwerking is een verlenging van het reeds bestaande partnerschap en sluit aan op het Integraal Zorg Akkoord (IZA).

Samenwerking in de regio

Regio samenwerking is de komende jaren een cruciaal onderdeel van het Integraal Zorg Akkoord. Bergman Clinics is een landelijke keten met focusklinieken verspreid door het land. De focusklinieken werken dag in dag uit met regionale partners zoals ziekenhuizen, huisartsen en paramedici. De afspraken met Zilveren Kruis geven een extra impuls om de rol van Bergman Clinics in de regio te versterken. “Dankzij de samenwerking met regionale partners en Zilveren Kruis kunnen wij als Bergman Clinics een belangrijke bijdrage blijven leveren aan het toegankelijk houden van de zorg. We hebben te maken met beperkte middelen en een groeiende vraag naar zorg. Wij zoeken actief het gesprek op met al onze partners om de druk op de sector te verminderen,” zegt Emile van Oorschot, CEO van Bergman Clinics Nederland.

Afspraken die zorg betaalbaar én innovatief houden

De meerjarige afspraken dragen bij aan de betaalbaarheid van zorg in zijn algemeenheid maar bieden Bergman Clinics ook voldoende comfort om de huidige uitdagende economische tijden het hoofd te bieden. De financiële afspraken geven ruimte om te investeren en innoveren. “Met de afspraken met Zilveren kruis zien wij de toekomst met vertrouwen tegemoet en zijn wij als Bergman Clinics in staat om te investeren in de beste zorg voor onze patiënten,” aldus van Oorschot.

Met en voor de patiënt

Om de zorg in Nederland betaalbaar en toegankelijk te houden zullen alle partijen de komende jaren in de zorgsector moeten samenwerken, vindt Bergman Clinics. Maar voor Bergman Clinics is samenwerken met de cliënten het belangrijkste. Elke behandeling bij Bergman Clinics begint met een goed gesprek tussen de behandelaar en cliënt, (digitaal) ondersteund middels wetenschappelijk gevalideerde vragenlijsten, om gezamenlijk de ideale uitkomst van de behandeling te bepalen. De uitkomsten van behandelingen zijn ook de basis voor een continue verbetercyclus om de hoge kwaliteit te waarborgen. De afspraken met Zilveren Kruis voorzien ook in een externe toetsing van doelmatige en passende zorg, uitgevoerd door onderzoekbureau i2i.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!