ZKN verwelkomt Emile van Oorschot als nieuw bestuurslid ZKN

12 jan. 2023

Emile van Oorschot, CEO van Bergman Clinics Nederland, is per 1 januari 2023 toegetreden tot het bestuur van branchevereniging Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN). Het bestuur van ZKN bestaat uit directieleden werkzaam bij ZKN-klinieken. Emile van Oorschot neemt daarmee het stokje over van Paul Degenhart, CFO bij Bergman Clinics. ZKN heet Van Oorschot van harte welkom in het ZKN-bestuur en dankt Paul Degenhart hartelijk voor zijn bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de vereniging en de branche.

Emile Van Oorschot is blij met zijn nieuwe rol als bestuurder bij ZKN: “Wanneer we als klinieken allemaal samenwerken kunnen we het verschil maken in het verbeteren van de zorg voor de patiënt nu en in de toekomst. Ik kijk er naar uit om in mijn rol als bestuurder bij ZKN een bijdrage hieraan te leveren en mee te werken aan de duurzame inrichting van de planbare zorg in Nederland.”

Hanneke Klopper, voorzitter ZKN: “ZKN staat voor vernieuwing van de planbare zorg. Klinieken zijn onderdeel van de oplossing om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Als partner van het IZA zetten we ons dan ook in om met het zorgstelsel de beweging naar passende zorg te maken. We zijn blij dat Emile het ZKN-bestuur komt versterken.”

Over ZKN

Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) bestaat sinds 1990 en heeft in 2022 136 leden die zorg leveren op meer dan 450 vestigingen in Nederland. Van alle ZKN-klinieken levert 93% procent verzekerde zorg in ruim twintig verschillende specialismen. Klinieken leveren zo’n 16% van de medisch-specialistische zorg in Nederland. In totaal gaan ruim 1,1 miljoen patiënten per jaar naar klinieken voor planbare zorg. Patiënten waarderen de zorg in klinieken gemiddeld met een 9,0 in 2021 (ZorgkaartNederland). Doordat de klinieken zich veelal focussen op één specialisme zijn zij extreem goed en efficiënt in het leveren van de desbetreffende zorg. Daarmee dragen klinieken bij aan de maatschappelijke uitdagingen in de zorg van betaalbaarheid en toegankelijkheid, zonder concessies te doen aan kwaliteit.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!