Bergman Clinics, ONVZ en Johnson & Johnson MedTech slaan de handen in elkaar voor een Value Based Health Care Project

13 jan. 2023

Bergman Clinics, ONVZ zorgverzekeraar en Johnson & Johnson MedTech (J&J) zijn een unieke samenwerking aangegaan. Deze samenwerking gaat over uitkomstgerichte zorg bij de inzet van knieprotheses.

In lijn met de ambities van de 3 partijen om de zorg beter te maken, de patiënten uitkomst te vergroten, de patiëntervaring te verbeteren en de kosten van zorg betaalbaar te houden, is onlangs een overeenkomst afgesloten met betrekking tot een value based healthcare project.

We gaan samen aan de slag om de ervaring van patiënten die een volledige knieprothese-operatie ondergaan te verbeteren, door de mobiliteit te verhogen en de pijn te verminderen, en de totale economische impact van een knieprothese-operatie als gevolg van extra polikliniekbezoeken, pijnbehandeling en fysiotherapie te verminderen.

De 3 partijen gaan na of zij bepaalde uitkomstindicatoren kunnen testen en mogelijk verbeteren bij het gebruik van het Attune (gecementeerde) kniesysteem van J&J (het "Attune Knee System"). Als het gebruik van het Attune Knee Systeem een verbetering van één of meer van de uitkomsten aantoont, zullen zij, als tweede fase van dit project onderzoeken hoe dergelijke waarde in de toekomst in aanmerking kan worden genomen in de contractuele regelingen tussen de samenwerkende partijen, rekening houdend met de toepasselijke wet- en regelgeving.

Bergman Clinics zegt hierover: "Wij zijn ervan overtuigd dat wij onze patiënten beter en sneller kunnen behandelen door de inzet van innovatieve oplossingen met als resultaat een betere patiëntervaring in betere gezondheid en een bijdrage kunnen leveren aan kostenbeheersing voor het zorgstelsel. Deze samenwerking is hier een prachtig voorbeeld van." 

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!