Uw medische gegevens van Bergman Clinics beschikbaar in uw PGO

17 mei 2023

Het is vanaf nu mogelijk uw medische gegevens van Bergman Clinics op te halen in uw PGO. Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of website. In een PGO kunt u verbinding maken met het elektronisch patiëntendossier van verschillende zorgverleners, zoals van de huisarts, het ziekenhuis of een gespecialiseerde kliniek. Zo haalt u als cliënt een kopie van uw medische gegevens op en zet deze in uw PGO. Dit maakt een PGO anders dan een patiëntportaal. In een portaal is alleen informatie van één specifieke zorgverlener beschikbaar. In een PGO kunt u ook informatie van andere zorgverleners ophalen.

Steeds meer mogelijk met een PGO

Het ophalen van uw medische gegevens kan al bij bijna alle Nederlandse huisartsenpraktijken. Gespecialiseerde klinieken, UMC's, ziekenhuizen en ggz-instellingen zijn bezig dit mogelijk te maken. Ook Bergman Clinics doet mee. Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten overzicht hebben over al hun medische gegevens.

Veiligheid staat voorop

Medische gegevens zijn persoonlijke gegevens. Een veilige verbinding tussen de PGO’s en Bergman Clinics is erg belangrijk. Hiervoor heeft Stichting MedMij strenge regels gemaakt. PGO’s en zorgverleners met een MedMij-label volgen deze regels. Het MedMij-label betekent dat een PGO op een veilige manier kan verbinden met het elektronisch patiëntendossier van deze zorgverleners. En het betekent ook dat de medische gegevens veilig worden opgeslagen in de PGO.

Wat kan een PGO nog meer?

U kunt nog veel meer met een PGO dan alleen medische gegevens van verschillende zorgverleners ophalen. U kunt de gegevens in uw PGO eenvoudig verrijken met dagelijkse meetgegevens, dagboek-informatie en handige data uit eHealth apps. Daarmee is het veel eenvoudiger als cliënt de regie over te nemen over uw eigen zorg en gezondheid.

Meer weten over PGO’s en er ook een gaan gebruiken?

Patiëntenfederatie Nederland heeft de website PGO.nl gemaakt. Hier vindt u meer informatie over PGO’s. Op deze pagina kiest u de PGO die bij u past.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.