7.500 kilo aan bluewraps, klaar voor recycling!

21 sep. 2023

De mijlpaal,  7500 kilo aan ingezamelde 'blue wraps' om te worden gerecycled, is bereikt.

Afgelopen jaar startten onze focusklinieken Bergman Clinics | Bewegen in Rijswijk & Naarden en Bergman Clinics | Ogen in Den Bosch met het gescheiden inzamelen van inpakmateriaal van instrumentennetten, de zogezegde ‘bluewraps’. Bluewraps zijn gemaakt van polypropyleen, wat goed recyclebaar is tot granulaatkorrels. Deze granulaatkorrels dienen vervolgens als grondstof voor nieuwe duurzame producten.

Dit groene initiatief is gestart in samenwerking met Clinium en PreZero. Inmiddels is de mooie mijlpaal bereikt van 7.500 kilo aan ingezameld inpakmateriaal. Hiermee voorkomen we 7500 kilo restafval en wordt er een volle container gerecycled tot nieuwe producten. Komend jaar optimaliseren we het bluewrap-inzamel proces en breiden we uit naar onze andere focusklinieken.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.