Werkbezoek ministerie van VWS aan Bergman Clinics

6 dec. 2023

Afgelopen woensdag mochten we het team Curatieve Zorg van het Ministerie van VWS onder leiding van DG Barbara Goezinne op onze focuskliniek in Rijswijk ontvangen.

In een uitgebreide werksessie met oa Georgette Mentink, Annique Lavertu en Lisette Bruns hebben we de voortgang van het Integraal Zorg Akkoord (IZA) en de structurele bijdrage van Bergman Clinics aan de noodzakelijke transitie van het zorgstelsel besproken.
Met 35 jaar ervaring in de planbare medische zorg, 75 focusklinieken en meer dan 225.000 verwijzingen per jaar zijn er veel aanknopingspunten om verder bij te dragen aan de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van het zorgstelsel. Daarbij past uitbreiding van de samenwerking met partners in de regio, het delen van data en kennis voor wetenschappelijk onderzoek en innovatie, het verschaffen van inzicht in kwaliteit en doelmatigheid van zorg en tenslotte het gezamenlijk opleiden van zorgpersoneel.
Menig inspirerend voorbeeld en concrete oplossing kwam ter tafel. Belangrijke conclusie is dat enkel door intensievere samenwerking we de enorme uitdaging waar de zorg voor staat qua capaciteit en de zware toename aan zorgvraag, samen het hoofd kunnen bieden.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.