Bergman Clinics | Ogen behaalt DDD-doelmatigheidscertificering van I2I

29 apr. 2024

Bergman Clinics | Ogen, de leidende landelijke aanbieder van oogzorg in Nederland, kondigt met gepaste trots aan dat de DDD-certificering door I2I is behaald. DDD, wat staat voor 'Doelmatig Direct Declareren', erkent de doelmatigheid van declareren, een essentieel onderdeel van het leveren van ‘passende zorg’, hét kernthema van het Integraal Zorgakkoord.

Samenwerking zorgverzekeraar
Deze certificering is een belangrijk onderdeel van de meerjarige samenwerking tussen Bergman Clinics en zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Zij zetten zich gezamenlijk in om het Nederlandse zorgstelsel toegankelijk, kwalitatief hoogwaardig en betaalbaar te houden.

Substantiële bijdrage gezonde levensjaren met passende oogzorg
Bergman Clinics | Ogen draagt met 12 focusklinieken voor oogzorg bij aan de gezondheid van Nederland door meer dan 70.000 verwijzingen van huisartsen en de uitvoering van 30.000 staaroperaties per jaar. Dit bevordert het behoud van gezonde levensjaren, waarbij oogzorg van essentieel belang is.

1e keten van focusklinieken met DDD-certificering
Bergman Clinics is de eerste keten van focusklinieken die deze erkenning ontvangt en de certificering markeert de start van een reeks certificeringen binnen de verschillende zorgprogramma's. De certificering bevestigt de leidende rol van Bergman Clinics op het gebied van transparantie over kwaliteit en doelmatigheid van zorg.

Doorontwikkeling oogzorg
Dr. Flora Berkhout, medisch directeur bij Bergman Clinics | Ogen: "De DDD-certificering van I2I en de toelating tot het DDD-partnership zijn een erkenning van onze inzet voor efficiëntie en transparantie binnen de zorgsector. Deze erkenning onderstreept onze visie op ‘passende zorg’ en onze toewijding aan transparantie en continue verbetering. We ervaren de samenwerking met I2I als zeer waardevol en relevant bij doorontwikkeling van passende oogzorg in Nederland en de samenwerking met Zilveren Kruis."

Over DDD & I2I
Bezoek de website van I2I voor meer informatie over de DDD-certificering en het partnership met I2I.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!