Ondernemingsraden Bergman Clinics en NL Healthcare Clinics gaan…

07 dec

De vier ondernemingsraden van Bergman Clinics en NL Healthcare Clinics staan positief tegenover de fusie van beide klinieken. Hiermee is een belangrijke mijlpaal bereikt in het fusieproces. Het is nu aan de Nederlandse Zorgautoriteit om een oordeel over de fusie te geven, daarna volgt de ACM.

De partijen verwachten de fusie in het eerste kwartaal van 2018 definitief te kunnen maken, indien er geen bezwaren bij de autoriteiten ontstaan. Bergman Clinics en NL Healthcare Clinics kondigden hun fusie eind september aan. Door het samengaan ontstaat de grootste aanbieder van medisch specialistische zorg via focusklinieken.

Met de krachtenbundeling spelen beide partijen in op de noodzaak tot schaalvergroting en specialisatie in de medisch specialistische zorgsector. Zij stellen zich tot doel in heel Nederland kwalitatief hoogstaande, patiëntgerichte behandelingen tegen een concurrerende prijs te leveren. 

In de afgelopen maanden na de aankondiging van de fusie zijn de directies in overleg gegaan met ondernemingsraad van Bergman en de drie ondernemingsraden van NL Healthcare Clinics, zoals ook de wet vereist. De ondernemingsraden hebben zich laten adviseren door deskundigen en staan na een aantal gesprekken positief tegenover de fusie.

Hanneke Welling-Kuppens, voorzitter van de ondernemingsraad Bewegingsplatform van NL Healthcare Clinics: “Er is in de fusieplannen voldoende aandacht voor de positie van de werknemers van beide bedrijven. Op basis van de diverse gesprekken hebben wij voldoende comfort gekregen bij de plannen die de directies hebben en wij denken dat de fusie mede in het belang van de medewerkers is. Daarom staan wij positief tegenover de fusie”.

De gefuseerde kliniek-ketens worden met elkaar ’s lands grootste aanbieder van in de zorgverzekering opgenomen behandelingen op het gebied van heup-, knie-, schouder-, voet/enkel-, rug- en oogaandoeningen en plastische chirurgie. Daarnaast voeren zij specialistische behandelingen uit op het gebied van huid, maag & darm- en bekkenbodemaandoeningen (bij vrouwen).

De nieuwe groep omvat meer dan veertig gespecialiseerde klinieken in heel Nederland. De gezamenlijke omzet bedraagt ongeveer 220 miljoen euro. Na de fusie zal de organisatie circa 1.500 medewerkers hebben. De groep verwacht in de komende jaren nieuwe werkgelegenheid te kunnen creëren door het uitbreiden van bestaande klinieken en het openen van nieuwe klinieken.Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Het is momenteel erg druk bij ons Contact & Service Center. Daardoor kan het iets langer duren voordat u telefonisch te woord wordt gestaan. Alvast dank voor uw begrip.

Vanaf begin mei hebben wij onze zorg stapsgewijs uitgebreid. U bent nu weer welkom voor alle verzekerde en onverzekerde zorg die wij voor het uitbreken van het coronavirus ook boden. De wachttijden kunnen iets langer zijn dan u van ons gewend bent. Wij doen alles om u zo snel mogelijk te helpen. We willen uw bezoek aan onze focuskliniek veilig laten verlopen en hebben hiervoor de benodigde maatregelen getroffen. 

  • Om de 1.5 meter afstand in de klinieken te waarborgen, zijn veel consulten nog telefonisch. U wordt gebeld wanneer uw afspraak in de kliniek is, anders is deze telefonisch.
  • Wanneer uw afspraak voor een behandeling /operatie eerder is afgezegd i.v.m. corona, bellen wij u zo snel mogelijk voor een nieuwe afspraak. Toch vragen wij u nog even geduld te hebben. Wij volgen bij het herplannen de richtlijnen van het RIVM en urgentie- en prioriteitsrichtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

 

 Kijk hier voor meer informatie.