Assisteer mij
Assisteer mij

20 jaar ooglaseren

12 nov '18

20 jaar ooglaseren

In 1995 keurde de Amerikaanse Food and Drug Administration de Trans PRK techniek en achtereenvolgens de PRK Lasek techniek goed. Twee methodes om door middel van kleine pulsjes koud laserlicht een minuscuul laagje van het hoornvlies te verdampen en de vorm nauwkeurig en voorspelbaar aan te passen. Bij de optimale kromming wordt de brilsterkte gecorrigeerd.

In 1996 behandelde oogarts Michiel Luger als één van de eerste in Nederland, ogen met lasertechniek. Kort daarna werd in 1999 VisionClinics opgericht, dat in 2012 de naam Bergman Clinics kreeg.

 - michiel-luger-foto(1).jpg

Al 20 jaar biedt Bergman Clinics refractie chirurgie (ooglaseren en lensimplantatie) aan. In juli dit jaar opende het ultramoderne behandel- en operatiecentrum Hilversum haar deuren en verhuisde het OK-centrum van Bergman Clinics naar deze bereikbare en centrale locatie. Met 6 Focusklinieken, Amsterdam, Den Bosch, Hilversum, Rijswijk, Velp en Zwolle en een team van 6 refractiechirurgen, met meer dan 90 jaar aan gebundelde ervaring, en de modernste technieken is Bergman Clinics toonaangevend op het gebied van ooglaseren en lensimplantatie.

Refractie oogzorg

Refractieve oogchirurgie is de verzamelnaam voor verschillende behandelingen die het lichtbrekend vermogen van het oog veranderen. Ooglaseren is één van de meest toegepaste behandelingen binnen deze tak van oogheelkunde. Ook lensimplantatie is een vorm van refractieve oogchirugie. 

100.000 ogen

Per jaar behandelt Bergman Clinics meer dan 4.000 mensen* (laser + implantatie). In de loop der jaren stelden we ruim 100.000 ogen scherp, door te laseren of door middel van lensimplantatie, waaronder ogen van topsporters, modellen en artiesten. Door de modernste technieken en de tientallen jaren van innovatie, duurt een ooglaserbehandeling bij Bergman Clinics tegenwoordig nog maar 30 seconden. Een kleine ingreep met groot resultaat, waardoor al ruim 53.000 mensen weer scherp kunnen zien, zonder bril of lenzen.

1987  Trans PRK aller eerste ter wereld, 1995  Trans PRK approved by FDA
1991   PRK Lasek allereerste ter wereld, 1996 PRK Lasek approved bij FDA
1996  Eerste refractieve ingreep  Michiel Luger
1999  Opening Vision Clinics
2012 Bergman Clinics neemt Vison Clinics over
2018 Bergman Clinics refractie marktleider met 6 FocuskliniekenInformatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.