20 jaar ooglaseren

12 nov

20 jaar ooglaseren

In 1995 keurde de Amerikaanse Food and Drug Administration de Trans PRK techniek en achtereenvolgens de PRK Lasek techniek goed. Twee methodes om door middel van kleine pulsjes koud laserlicht een minuscuul laagje van het hoornvlies te verdampen en de vorm nauwkeurig en voorspelbaar aan te passen. Bij de optimale kromming wordt de brilsterkte gecorrigeerd.

In 1996 behandelde oogarts Michiel Luger als één van de eerste in Nederland, ogen met lasertechniek. Kort daarna werd in 1999 VisionClinics opgericht, dat in 2012 de naam Bergman Clinics kreeg.

 - michiel-luger-foto(1).jpg

Al 20 jaar biedt Bergman Clinics refractie chirurgie (ooglaseren en lensimplantatie) aan. In juli dit jaar opende het ultramoderne behandel- en operatiecentrum Hilversum haar deuren en verhuisde het OK-centrum van Bergman Clinics naar deze bereikbare en centrale locatie. Met 6 Focusklinieken, Amsterdam, Den Bosch, Hilversum, Rijswijk, Velp en Zwolle en een team van 6 refractiechirurgen, met meer dan 90 jaar aan gebundelde ervaring, en de modernste technieken is Bergman Clinics toonaangevend op het gebied van ooglaseren en lensimplantatie.

Refractie oogzorg

Refractieve oogchirurgie is de verzamelnaam voor verschillende behandelingen die het lichtbrekend vermogen van het oog veranderen. Ooglaseren is één van de meest toegepaste behandelingen binnen deze tak van oogheelkunde. Ook lensimplantatie is een vorm van refractieve oogchirugie. 

100.000 ogen

Per jaar behandelt Bergman Clinics meer dan 4.000 mensen* (laser + implantatie). In de loop der jaren stelden we ruim 100.000 ogen scherp, door te laseren of door middel van lensimplantatie, waaronder ogen van topsporters, modellen en artiesten. Door de modernste technieken en de tientallen jaren van innovatie, duurt een ooglaserbehandeling bij Bergman Clinics tegenwoordig nog maar 30 seconden. Een kleine ingreep met groot resultaat, waardoor al ruim 53.000 mensen weer scherp kunnen zien, zonder bril of lenzen.

1987  Trans PRK aller eerste ter wereld, 1995  Trans PRK approved by FDA
1991   PRK Lasek allereerste ter wereld, 1996 PRK Lasek approved bij FDA
1996  Eerste refractieve ingreep  Michiel Luger
1999  Opening Vision Clinics
2012 Bergman Clinics neemt Vison Clinics over
2018 Bergman Clinics refractie marktleider met 6 FocuskliniekenInformatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 14 oktober zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.