Goedkeuring ACM voor fusie Bergman Clinics en NL Healthcare Clinics.

17 dec. 2018

De ACM heeft vandaag de fusie tussen Bergman Clinics en NL Healthcare Clinics (NLHCC) goedgekeurd. Bergman Clinics en NLHCC zijn met hun focusklinieken koplopers in Nederland op het gebied van oogheelkunde, orthopedie, dermatologie, plastische chirurgie en een aantal andere specifieke vormen van verzekerde medisch specialistische zorg.

Focusklinieken gaan voor betere behandelingen tegen een concurrerende prijs

Naarden, 17 december 2018 – De ACM heeft vandaag de fusie tussen Bergman Clinics en NL Healthcare Clinics (NLHCC) goedgekeurd. Bergman Clinics en NLHCC zijn met hun focusklinieken koplopers in Nederland op het gebied van oogheelkunde, orthopedie, dermatologie, plastische chirurgie en een aantal andere specifieke vormen van verzekerde medisch specialistische zorg.

Zij stellen zich ten doel in heel Nederland kwalitatief hoogstaande patiëntgerichte behandelingen te bieden tegen een concurrerende prijs. De gefuseerde ketens zullen na een overgangsfase onder de naam Bergman Clinics verder gaan. De klinieken komen begin januari, na de formele afronding van de fusie, onder leiding van de nieuw aangestelde CEO Hans van der Heyden.

Na deze fusie is het nieuwe Bergman Clinics marktleider in de zorgverzekering opgenomen behandelingen op het gebied van heup-, knie-, schouder-, voet/enkel-, rug- en oogaandoeningen en plastische chirurgie. Daarnaast voert Bergman Clinics specialistische behandelingen uit op het gebied van huid, maag & darm- en bekkenbodemaandoeningen (bij vrouwen).

De nieuwe groep omvat 52 locaties in heel Nederland. De gezamenlijke omzet bedraagt ongeveer 230 miljoen euro. De nieuwe organisatie heeft met deze fusie circa 1.500 medewerkers. De groep verwacht in de komende jaren nieuwe werkgelegenheid te kunnen creëren door het uitbreiden van bestaande klinieken en het openen van nieuwe klinieken. Ook heeft het bedrijf de ambitie om als innovatiemotor in het Nederlandse zorglandschap te fungeren. 

 

 - plattegrond-bergman-clinics-2019.jpg

 

Bewuster kiezen

De fusie vindt plaats tegen de achtergrond dat Nederlanders steeds bewuster kiezen, ook op medisch gebied. Voor zowel patiënten als zorgverzekeraars spelen aantoonbare kwaliteit van behandelingen, kostenbeheersing, korte wachttijden en de service die zij krijgen aangeboden een steeds belangrijkere rol. De focusklinieken van Bergman Clinics zijn in staat hoge kwaliteit tegen scherpe tarieven te bieden. Zij weten dit te combineren met een klantgerichte aanpak, waarbij service en cliëntbeleving heel belangrijk zijn.

Bergman Clinics zal de centrale ondersteunende diensten van de groep in Naarden huisvesten. Hans van der Heyden zal leiding geven aan het bestuur en managementteam van de groep. Voor cliënten en verwijzers zoals huisartsen verandert in de dagelijkseinteractie met de klinieken niets.

Met Hans van der Heyden haalt Bergman Clinics een ervaren leider in huis. Hij vervulde managementfuncties bij onder andere Procter&Gamble en maakte deel uit van het wereldwijde management van GrandVision. Hij was acht jaar lang verantwoordelijk voor de Benelux en leidde daarna als CEO GrandVision USA de integratie van de keten For Eyes.

Bart Malenstein zal nadat de fusie is afgerond nog enige tijd aanblijven als bestuurslid. De familie Malenstein blijft aandeelhouder in de nieuwe onderneming. Dat geldt ook voor NL Healthcare Clinics-aandeelhouder NPM Capital, onderdeel van familiebedrijf SHV.

Bart Malenstein, huidige CEO Bergman Clinics: “We staan klaar om de kansen die deze fusie biedt met elkaar te gaan realiseren. Behandelteams kunnen straks door de schaalvergroting hun aandacht nog meer richten op hun specialisatie. Daarnaast is er meer ruimte om te investeren in technologische vernieuwing, digitalisering en opleiding. Toen we deze fusie in september vorig jaar aankondigden werd deze met veel positieve reacties ontvangen. Nu is het aan ons om te laten zien dat meer focus en een grotere schaal tot betere resultaten en kostenbeheersing leiden. Met Hans van der Heyden hebben we een krachtige leider binnengehaald die met zijn ervaring waarde kan toevoegen, zowel in het integratieproces als in ons streven naar steeds betere cliëntervaringen. Hans heeft jaren met consumentenmerken gewerkt en kent de zorgwereld. Deze combinatie is ideaal voor de functie van CEO bij Bergman Clinics”.

Rutger Ruigrok, Managing Director NPM Capital: “De schaal, de efficiency, professionaliteit en klantgerichtheid van deze nieuwe combinatie zorgen ervoor dat onze klinieken sterker voor de dag gaan komen en een nog grotere bijdrage aan het zorglandschap in Nederland gaan leveren”.

Lees hier het bericht van de ACM

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!