Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Feiten en fabels over de anticonceptiepil

16 jan '19

Interview met onze specialist Anne Timmermans  over de verhalen die de ronde doen over anticonceptie te beluisteren via de podcast op Nieuwscheckers

 

-Interview met onze specialist Anne Timmermans op Nieuwscheckers-

Gynaecoloog Anne Timmermans over verhalen die de ronde doen over bijwerkingen van de anticonceptiepil

Al meer dan vijftig jaar is de anticonceptiepil voor veel vrouwen een uitkomst. Door de pil kunnen ze zelf hun menstruatiecyclus reguleren, zwangerschappen voorkomen en acne aanpakken. Maar over de bijwerkingen en gevolgen van het piepkleine pilletje raken media – met name vrouwensites – niet uitgepraat. Nieuwscheckers verzamelde claims over de anticonceptiepil en besprak die met Anne Timmermans, gynaecoloog in het Amsterdam UMC (locatie AMC) en Bergman Clinics Vrouwenzorg Amsterdam.

Uit het artikel van Nieuwscheckers, januari 2019 door Fiorella Opromella.

Klik hier voor het interview met Anne Timmermans op de website van Nieuwscheckers. Hier kunt u de podcast beluisteren, maar ook het artikel lezen.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

 

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier. 

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.