Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Geen verbod op gebruik ruwe implantaten.

17 mei '19

Minister Bruins heeft vandaag middels een brief de Tweede Kamer geïnformeerd dat het tijdelijk verbod op het gebruik van ruwe borstimplantaten is opgeheven.

 

Minister Bruins heeft vandaag middels een brief de Tweede Kamer geïnformeerd dat het tijdelijk verbod op het gebruik van ruwe borstimplantaten is opgeheven. Link RIVM

Het RIVM, dat in opdracht van de minister aanzoek heeft gedaan, concludeert nu dat er onvoldoende bewijs is voor een algemeen verband tussen implantaten en een verhoogd risico op lymfeklierkanker.

Bij één specifiek implantaat (Allergan BioCel) is dat verhoogde risico er wel, al is het zeer klein, maar dat type is eind vorig jaar al van de markt gehaald.
Voor deze implantaten geldt geen actief verwijderingsadvies.

Hieronder geven we graag antwoord op vragen die we regelmatig krijgen in verband met ruwe implantaten:

Vraag: Ik heb bovengenoemde implantaten (Allergan BioCel). Moet ik mij zorgen maken?
Antwoord: Er is geen reden voor acute onrust of actie, ook niet voor cliënten met Allergan Biocell ruwe implantaten.

Ervaart u afwijkingen aan uw borst? Neem contact op met uw huisarts voor verwijzing naar specialist. Deze zal u indien nodig doorverwijzen naar de specialist. (Een eventuele medisch noodzakelijke behandeling is daarmee vergoed door uw zorgverzekeraar).

Vraag: Ik weet niet meer welke implantaten ik heb laten plaatsen.
Antwoord: Mocht u willen navragen welk protheses uw heeft, neem contact op met ons Contact & Service Center op nummer 088 9000 500

Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.