Geen verbod op gebruik ruwe implantaten.

17 mei

Minister Bruins heeft vandaag middels een brief de Tweede Kamer geïnformeerd dat het tijdelijk verbod op het gebruik van ruwe borstimplantaten is opgeheven. Link RIVM

Het RIVM, dat in opdracht van de minister aanzoek heeft gedaan, concludeert nu dat er onvoldoende bewijs is voor een algemeen verband tussen implantaten en een verhoogd risico op lymfeklierkanker.

Bij één specifiek implantaat (Allergan BioCel) is dat verhoogde risico er wel, al is het zeer klein, maar dat type is eind vorig jaar al van de markt gehaald.
Voor deze implantaten geldt geen actief verwijderingsadvies.

Hieronder geven we graag antwoord op vragen die we regelmatig krijgen in verband met ruwe implantaten:

Vraag: Ik heb bovengenoemde implantaten (Allergan BioCel). Moet ik mij zorgen maken?
Antwoord: Er is geen reden voor acute onrust of actie, ook niet voor cliënten met Allergan Biocell ruwe implantaten.

Ervaart u afwijkingen aan uw borst? Neem contact op met uw huisarts voor verwijzing naar specialist. Deze zal u indien nodig doorverwijzen naar de specialist. (Een eventuele medisch noodzakelijke behandeling is daarmee vergoed door uw zorgverzekeraar).

Vraag: Ik weet niet meer welke implantaten ik heb laten plaatsen.
Antwoord: Mocht u willen navragen welk protheses uw heeft, neem contact op met ons Contact & Service Center op nummer 088 9000 500Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 3 november zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.