Bergman Clinics neemt Memira Oogklinieken in Scandinavië over.

08 jul

Bergman Clinics kondigt vandaag de voorgenomen overname aan van Memira, een leidende keten van focusklinieken voor refractieve oogzorg in Zweden, Noorwegen en Denemarken. Met de overname breidt de Nederlandse marktleider op het gebied van planbare medische zorg door middel van focusklinieken met leidende posities op het gebied van orthopedie en (refractieve) oogzorg haar succesvolle concept verder uit in Scandinavië.

Memira is met 47 klinieken de leidende keten op het gebied van refractieve oogzorg in Scandinavië en wereldwijd een van de bekende spelers op het gebied van Refractive Lens Exchange (RLE). Met een verscheidenheid aan specialistische medische oogzorg behandelingen, deskundig personeel en een sterk netwerk van oogklinieken, biedt Memira patiënten een ‘one stop shop’ voor oogzorg.

De voorgenomen overname past perfect in de groeistrategie van Bergman Clinics, waarin de focus ligt op het verder versterken van haar leidende positie op het gebied van planbare medische zorg door middel van focusklinieken en het vergroten van haar internationale slagkracht. Hierin staat het leveren van kwalitatief hoogstaande, patiëntgerichte behandelingen tegen een concurrerende prijs centraal.

Memira zal zelfstandig blijven opereren binnen de Bergman Clinics groep. Door gerichte samenwerking kunnen beide bedrijven patiënten die vragen om specialistische medische oogzorgbehandelingen nog beter bedienen.

Hans van der Heijden, CEO van Bergman Clinics: “Wij zijn verheugd om Memira toe te kunnen voegen aan de Bergman Clinics familie. De klantenbasis, kwaliteit en geografische dekking van Memira is volledig complementair aan die van de rest van Bergman Clinics en biedt de mogelijkheid om ons succesvolle concept van focusklinieken verder uit te bouwen. Bovendien biedt deze krachtenbundeling meer ruimte om te investeren in technologische vernieuwing, digitalisering en opleiding. Zowel de medewerkers en klinieken van Memira en Bergman Clinics hebben specifieke kwaliteiten die elkaar enorm kunnen versterken. Hiermee wordt onze leidende positie binnen de refractieve oogzorg verder verstevigd.” 

Johanna Öberg, CEO van Memira, zal verantwoordelijk blijven voor de dagelijkse aansturing van de Memira klinieken en kijkt uit naar de samenwerking: “In de afgelopen twee jaar hebben we een duidelijke strategie gevolgd, waarbij wij verdere groei wilden realiseren voor onze onderneming, zowel organisch als via overnames. Dit heeft goede resultaten opgeleverd en was een voorwaarde voor het nemen van een nog grotere stap. Met Bergman Clinics als nieuwe eigenaar zie ik een groot potentieel in het verder versnellen van onze groei. Ik ben blij dat onze onderneming nu deel zal uitmaken van een grotere groep, waarbinnen we onze gezamenlijke activiteiten in Scandinavië verder kunnen uitbreiden.”

Dan Pitulia, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Memira: “Ik ben blij dat we met deze overname een uitstekend nieuw huis voor Memira hebben gevonden. We hebben zorgvuldig een nieuwe eigenaar geselecteerd die de mogelijkheid biedt om Memira verder te laten groeien als het winstgevende en goed geleide bedrijf dat het huidige managementteam heeft gecreëerd.”Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 1 december zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Wanneer u ouder bent dan 12 jaar, dient u een mondkapje te dragen in de kliniek.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.

 - Banners - untitled-design-3.png