Bergman Clinics lanceert ‘Memira by Bergman Clinics’ als nieuw label voor refractiechirurgie

22 jun '20

Naarden, 22 juni 2020 – Bergman Clinics lanceert vandaag officieel ‘Memira by Bergman Clinics’ als nieuw label voor refractiechirurgie. Deze keuze komt voort uit de recente overname van het merk Memira – met circa 60 klinieken de leidende keten op het gebied van refractieve oogzorg in Scandinavië – en past in de strategie om met het merk Bergman Clinics volledig te focussen op verzekerde zorg. Met de nieuwe naam krijgt de onverzekerde refractieve oogzorg, waar ooglaserbehandelingen en premium lensimplantaten onder vallen, de ruimte om verder te groeien. Daarnaast biedt het kansen om de premium lensbehandeling (ook wel Refractive Lens Exchange, RLE of lenswissel), waar Memira wereldwijd om bekend staat, in Nederland verdere bekendheid te bezorgen.

Specifiek merk voor refractieve oogzorg

Hoewel Bergman Clinics haar oorsprong ooit kende in de cosmetische chirurgie, valt vandaag de dag het overgrote deel van de zorg onder de basis zorgverzekering. Dit maakt het een logische keuze om ook de onverzekerde oogzorg (ooglaseren en lensimpantaten) – net als enkele jaren geleden voor cosmetische chirurgie met het merk ‘Bey by Bergman Clinics’ is gedaan – onder te brengen onder een apart label: Memira by Bergman Clinics.

Aniek Christiaanse, General Manager refractiechirurgie: “Met de introductie van ons nieuwe label maken we duidelijk onderscheid in de markt tussen refractiechirurgie en verzekerde oogzorg.”

Refractive Lens Exchange (RLE)

Memira Eyecenter, sinds september 2019 onderdeel van Bergman Clinics, is de leidende keten op het gebied van refractieve oogzorg in Scandinavië en wereldwijd een bekende speler op het gebied van ‘Refractive Lens Exchange’ (RLE). Een RLE-behandeling geeft vijftigplussers met een refractieve oogafwijking de mogelijkheid om de vrijheid te ervaren van een leven zonder, of met minimaal gebruik van, bril en contactlenzen. Met een verscheidenheid aan specialistische medische oogzorgbehandelingen, deskundig personeel en een sterk netwerk van oogklinieken, biedt Memira cliënten in Scandinavië een ‘one stop shop’ voor oogzorg. Bergman Clinics haalt met de overname ook de werkwijze van Memira op het gebied van premium lenzen naar Nederland en verwacht de komende jaren met RLE-behandelingen de Nederlandse cliënt beter te kunnen bedienen.

“We zien dat er steeds meer vraag is naar correctie van verte- en leeszicht. Veel mensen vinden multifocale- en leesbrillen erg ongemakkelijk. Dat kunnen we met een RLE behandeling nu heel mooi en blijvend oplossen. Het biedt vaak echt een verrijking van de kwaliteit van leven en dat is waar wij voor staan!”, aldus Medisch Directeur Michiel Luger.

Landelijk netwerk van klinieken

Cliënten kunnen op zes Memira-locaties in Nederland terecht voor een vooronderzoek om te beoordelen of een refractieve oogbehandeling mogelijk is: Amsterdam, ’s Hertogenbosch, Hilversum Rijswijk, Velp en Zwolle. De daadwerkelijke ooglaserbehandelingen en lensimplantaties worden uitgevoerd in het hypermoderne behandelcentrum in Hilversum.

Meer informatie over Memira by Bergman Clinics is te vinden op www.memira.nl.Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.