Bergman Clinics breidt uit in Duitsland door overname Medical One

18 feb. 2021

Fulda/Berlijn, 17 februari 2021 – Bergman Clinics versterkt haar positie in Duitsland door de overname van kliniekgroep Medical One, een platform voor plastische en cosmetische behandelingen met jaarlijks meer dan 10.000 cliënten. Bergman Clinics neemt een kliniek in Stuttgart over, de merken, cliënten, evenals de contracten met 11 intakelocaties. Het merk Medical One zal onder de bekende eigen merknaam blijven voortbestaan.

 

 

 

Platform voor cosmetische ingrepen met jaarlijks meer dan 10.000 patiënten

Bergman Clinics zal haar bewezen concept introduceren binnen Medical One. Het uiteindelijke doel is om de behandelingen aangenamer te maken voor de patiënt, bijvoorbeeld door zorg te dragen voor verkorte wachttijden en een prettige sfeer in de praktijken en klinieken. In de toekomst zal Bergman Clinics binnen het eigen netwerk van de kliniek verdere synergiën onderzoeken en de bezoekersaantallen verhogen, zodat de hoge kwaliteitsstandaarden van Bergman Clinics binnen Duitsland gewaarborgd blijven.

Medical One heeft een breed aanbod van cosmetische ingrepen zoals borstvergrotingen, liposucties en maagballonnen en biedt daarnaast botoxinjecties en hyaluronbehandelingen aan. Deze services worden binnen het netwerk van aangesloten partnerklinieken uitgevoerd. Bergman Clinics wil dit in de toekomst blijven aanbieden en verder uitbreiden.

“De overname van Medical One is een logische stap binnen ons bedrijfsportfolio in Duitsland,” aldus Prof. Christian Wallwiener, CEO van Bergman Clinics Duitsland. “Het sterke, al bekende merk Medical One, zal onder Bergman Clinics Group verder voortbestaan. Iedereen die in de toekomst een plastische of cosmetische ingreep in Duitsland wil ondergaan, of die van plan is om af te vallen met behulp van een maagballon, moet straks meteen aan ons denken en krijgt binnen enkele dagen de mogelijkheid voor een eerste consult. Daarnaast maken we gebruik van het feit dat Bergman Clinics binnen Nederland al meer dan 30 jaar marktleider is op het gebied van plastische en cosmetische chirurgie.”

Ivo Piest, lid van het internationale bestuur van Bergman Clinics, zegt: “We zagen met deze overname een kans om onze aanwezigheid in Duitsland verder uit te breiden. Dit is in lijn met onze strategie om onze positie in Noordwest-Europa verder te versterken en we creëren hiermee een internationaal platform voor hooggespecialiseerde, planbare medische zorg. Onze ambitie is om onze activiteiten in Duitsland de komende jaren verder te laten groeien om zo onze zorgverlening te verbeteren en synergiën te realiseren.”

Bergman Clinics betrad eind 2020 de Duitse markt met de overname van zes klinieken in Duitsland van zorggroep Capio. Deze stap volgde op een eerdere overname in Scandinavië en versterkte de positie van Bergman in Noordwest-Europa.

Qunomedical

De Berlijnse digitale zorgstartup Qunomedical zal Medical One na de overname bijstaan als commercieel partner. Het in 2015 opgerichte platform voor het zoeken naar artsen in het binnen- en buitenland streeft naar een zo breed mogelijke toegang tot gezondheidszorg van de hoogste kwaliteit en is gespecialiseerd in het bieden van digitale services aan patiënten.
“Het bieden van een sterke digitale patient journey rondom behandelingen is van cruciaal belang om in 2021 concurrerend te kunnen zijn in deze markt. Als digitale zorgonderneming brengen wij expertise op het gebied van digitalisering”, zegt Dr. Sophie Chung, oprichter en CEO van Qunomedical. “Hierdoor zijn wij een aanvulling op het traditionele zorgsysteem en jagen we de digitale transformatie in de zorgsector aan.”

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!