Triton investeert in Bergman Clinics in samenwerking met bestaande aandeelhouders

9 mrt. 2021

Naarden, 9 maart 2021 – Triton Fund V, geadviseerd door Triton Partners, heeft een overeenkomst getekend om te investeren in Bergman Clinics. De investering wordt gedaan in samenwerking met de bestaande aandeelhouders, bestaande uit de familie Malenstein en NPM Capital. De overeenkomst is onderhevig aan de goedkeuring van de ondernemingsraad van Bergman Clinics en de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen. De voorwaarden van de transactie worden niet bekendgemaakt.

We zijn verheugd om het management en de werknemers van Bergman Clinics met de voorgenomen investering te kunnen helpen groeien en het netwerk van klinieken in Europa uit te kunnen breiden,” zei Peder Prahl, Director van de General Partner voor de Triton fondsen.

Bergman Clinics is specialist in behandelingen op het gebied van orthopedie, oogheelkunde, gynaecologie, cosmetische chirurgie, maag- en darmziekten, dermatologie en vasculaire geneeskunde. Bergman Clinics heeft in de afgelopen jaren haar netwerk van klinieken uitgebreid door middel van een actieve acquisitiestrategie. Eerst in de Nederlandse markt, later in Scandinavië en Duitsland. Bergman Clinics bezit momenteel 140 focusklinieken verspreid over Nederland, Zweden, Denemarken, Noorwegen en Duitsland die ieder hoogwaardige, planbare medische zorg bieden en waarbij de cliënt en de aandoening centraal staan.

De investering van Triton helpt Bergman Clinics haar slagkracht te vergroten en biedt ruimte om te investeren in technologische innovatie, digitalisering en training. Zowel cliënten als medewerkers kunnen hier direct van profiteren.
“Bergman Clinics heeft een sterke positie op het gebied van poliklinische zorg, dat een steeds belangrijker onderdeel van de zorgsector vormt. Het bedrijf heeft een sterk medisch platform en de juiste digitale expertise om verder uit te breiden als een gerichte speler in de specialistische zorg in Europa,”, voegt Anja Bickelmaier, Co-Head of Healthcare bij Triton, toe.

“Bergman Clinics is een sterk merk in Nederland en we kijken ernaar uit om haar ontwikkelingen te ondersteunen in de kernmarkten waar Triton al meer dan twee decennia investeert,”, zegt Koos van de Linde, Investment Advisory Professional.

“We zijn verheugd Triton te mogen verwelkomen als nieuwe investeerder en sterke partner die Bergman Clinics zal ondersteunen in haar verdere groei en in het bieden van hoogwaardige cliëntgerichte behandelingen tegen betaalbare prijzen. We zullen niet alleen profiteren van Triton’s expertise in de zorgsector en in het bijzonder zorgdiensten, maar ook van haar internationale netwerk”, zegt Hans van der Heijden, CEO van Bergman Clinics.

Bart Malenstein, mede-eigenaar en lid van de Raad van Commissarissen van Bergman Clinics, voegt toe: “Triton is de ideale partner om de toekomst van Bergman Clinics samen mee vorm te geven. Triton heeft brede ervaring in de zorgsector en een breed netwerk in haar portfolio dat ons kan helpen door het uitwisselen van kennis en best practices in verschillende gebieden en regio’s. Dit biedt voordeel voor onze cliënten, die centraal staan bij alles wat wij doen.”

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.