Bergman Clinics breidt oogheelkundige activiteiten in Duitsland uit met de overname van Medical Eye-Care

27 jul. 2021

Met de overname van Medical Eye-Care, een leidende regionale praktijkgroep voor oogzorg in Noordoost-Hamburg met jaarlijks meer dan 37.000 cliënten, zet Bergman Clinics de volgende stap in het uitbreiden van haar positie in Duitsland. De kliniek en aangesloten praktijken zijn gespecialiseerd in oogzorgbehandelingen en het bieden van preventieve oogheelkundige maatregelen.

De overname is een volgende stap in de groeistrategie van Bergman Clinics, waarin de focus ligt op het creëren van een leidend platform voor planbare medische zorg in Noordwest-Europa. De toevoeging van de in Hamburg gevestigde gespecialiseerde oorgzorgkliniek versterkt Bergman Clinics’ leidende positie op het gebied van oogzorg.


Medical Eye-Care biedt patiënten een breed aanbod aan moderne oogzorgbehandelingen, waaronder een verscheidenheid aan gespecialiseerde chirurgische en niet-chirurgische oogbehandelingen. Daarnaast ligt er een sterke focus op preventie en vroegtijdige opsporing van oogafwijkingen. Het deskundige team van Medical Eye-Care geeft aan: “Onze eerste prioriteit is het leveren van hoogwaardige behandelingen aan onze patiënten, waarbij we gebruikmaken van de nieuwste technologieën en technieken. Bergman Clinics levert expertise en geografische dekking, waardoor de samenwerking met Medical Eye-Care een bundeling van krachten, kennis en visie levert, en zorgt voor patiëntgerichte behandelingen en een verdere versnelling van groei.” De huidige aandeelhouders van Medical Eye-Care, de specialisten die werkzaam zijn in de praktijkgroep, zullen verbonden blijven aan de kliniek.


Hans van der Heijden, CEO Bergman Clinics: "Medical Eye-Care is een mooie aanvulling op de Bergman Clinics familie. De gespecialiseerde praktijkgroep is, net als wij, zeer patiëntgericht en versterkt onze leidende positie in (refractieve) oogzorg in Nederland, Scandinavië en Duitsland. De teams en klinieken van Medical Eye-Care en Bergman Clinics zullen profiteren van de kennis en methoden uit alle drie de markten. Bovendien biedt deze krachtenbundeling meer ruimte om te investeren in technologische vernieuwing, digitalisering en opleiding. Zowel cliënten als patiënten zullen hier direct van profiteren. Tot slot wordt samen met onze Augenklinik Universitätsallee in Bremen een sterk cluster opgebouwd in de regio Bremen-Hamburg.”

 

Over Medical Eye-Care

De kliniek en praktijkgroep Medical Eye-Care (MEC) werd in 1996 opgericht. Met haar vijf vestigingen is MEC uitgegroeid tot een belangrijke medische locatie voor conservatieve en operatieve ambulante oogheelkunde in het noordoost van Hamburg. Het aanbod van de Medical Eye-Care Clinic en haar praktijken omvat zowel chirurgische als conventionele oogheelkunde. Van strabologie, glaucoom, cataract, vitrectomie, ooglid en crosslinking operaties tot ingrepen met een cosmetische achtergrond. Medical Eye-Care biedt uitgebreide medische en poliklinische zorg.

 

Over Bergman Clinics

Bergman Clinics is al bijna 30 jaar een van de meest vooraanstaande ketens van zelfstandige klinieken met ongeveer 140 focusklinieken, verspreid over Nederland, Zweden, Denemarken, Noorwegen en Duitsland. De focusklinieken richten zich op het aanbieden van hoogwaardige planbare medische zorg, waarbij de cliënt en de aandoening centraal staan. Bergman Clinics is specialist voor veelvoorkomende behandelingen op het gebied van Bewegen, Ogen, Vrouw, Uiterlijk, Hart, Maag & Darm en Huid & Vaten. Jaarlijks ontvangt Bergman Clinics in Nederland, Duitsland en Scandinavië meer dan 300.000 cliënten. Bij Bergman Clinics werken meer dan 3.000 medewerkers en meer dan 250 specialisten.


Bergman Clinics betrad eind 2020 de Duitse markt met de overname van zes klinieken in Duitsland van zorggroep Capio, gevolgd door de overname van Medical One in Q1 van 2021. Deze stappen volgden op een eerdere overname in Scandinavië en versterkten de positie van Bergman in Noordwest-Europa.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.