Eerste maand met meer dan 20.000 verwijzingen naar Bergman Clinics

4 okt. 2021

In september verwezen de Nederlandse huisartsen voor het eerst meer dan 20.000 patienten naar de focusklinieken van Bergman Clinics. Dit is het hoogste aantal ooit in één maand en 20% meer dan vorig jaar. 

De verwijzingen zijn vooral voor orthopedische zorg, oogzorg, huidzorg, gynaecologische zorg, maag & darm-onderzoek en KNO-zorg en overlappen daarmee met de zorgprogramma’s waarvan de NZA in haar maandrapportages aangeeft dat de landelijke toegangstijden (te) lang zijn.

De ontwikkeling van stijgende aantallen verwijzingen past in de al jaren stijgende trend van verwijzingen naar focusklinieken in het algemeen en Bergman Clinics in het bijzonder. Daarnaast is er na de zomer een verdere versnelling zichtbaar die gedreven lijkt door het betere inzicht over toegangstijden dat vanaf augustus beschikbaar is voor patiënten, verwijzers en verzekeraars (https://www.zorgkaartnederland.nl/wachttijden). 

Bergman Clinics ziet het aantal verwijzingen al jaren met meer dan 10% per jaar stijgen. Voor 2021 verwacht Bergman Clinics een stijging van +/- 15%-20% naar een totaal van meer dan 200.000 verwijzingen op jaarbasis door meer dan 6.000 huisartsen. Daarmee staat Bergman Clinics in de landelijke top-10 van meest gekozen aanbieders voor medisch specialistische zorg op basis van aantal verwijzingen.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!