Dokters in Dialoog | Refractiechirurgie

27 sep. 2022

Refractiechirurg Jolien de Jager vertelt in deze podcast over refractiechirurgie, onverzekerde oogheelkunde.

In deze aflevering gaat refractiechirurg Jolien de Jager in gesprek met huisarts Femke van Gennip over refractiechirurgie. Jolien was eerst ook werkzaam in de reguliere oogzorg maar is nu volledig gespecialiseerd in refractiechirurgie. Er wordt gesproken over wanneer cliënten in aanmerking kunnen komen voor lensvervanging of laserbehandeling, de samenwerking en het verschil met de reguliere oogheelkunde, complicaties bij intra oculaire chirurgie, de type lenzen die gebruikt worden, de geboden nazorg, de extralens procedure en het contact met huisartsen.

Na het luisteren van de podcast nog meer willen weten over lensvervanging, ooglaseren en wat Bergman Clinics kan betekenen? Lees hier meer.

Femke van Gennip is huisarts en ook afgestudeerd in de biomedische wetenschappen. Sinds 2021 is ze mede-praktijkhouder in een in 2022 geheel vernieuwde huisartspraktijk in Doorn. Femke van Gennip vindt het belangrijk dat haar patiënten zich gehoord voelen en om laagdrempelig te zijn. Ze zet zich met hart en ziel voor hen in.

Jolien de Jager is refractiechirurg bij Memira, onderdeel van Bergman Clinics. Ze is gespecialiseerd in ooglaseren, lensvervanging en de extralens procedure. Ze is werkzaam in de locaties Hilversum, Amsterdam en af en toe in Zwolle. Meer informatie over Jolien de Jager leest u hier.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!