Tijdens de operatie met anesthesie
Beloop op de operatiekamers
Voorbereiding
Indien u geopereerd wordt komt u allereerst op de voorbereidingsruimte (de holding) van het operatiekamercomplex. Hier zal de verpleegkundige/anesthesie medewerker op de
holding u aansluiten aan de bewakingsmonitor en zal een infuus geprikt worden. Indien nodig wordt er antibiotica toegediend om wondinfecties na de operatie zoveel mogelijk te voorkomen. Indien de operateur het operatiegebied nog moet aftekenen of foto’s moet maken voor vastlegging in het medisch dossier gebeurt dat ook op de voorbereidingskamer. Zodra u aan de beurt bent wordt u opgehaald door de anesthesiemedewerker en/of anesthesioloog, die bij uw behandelaar op de operatiekamer staat.
Operatiekamer
Vlak voordat we beginnen met het toepassen van de gekozen verdovingstechniek vindt eerst nog een controle plaats van uw naam, geboortedatum en de operatie die u ondergaat. Eventuele bijzonderheden voor betrokken medewerkers worden in uw bijzijn besproken. Na deze laatste controle zal de anesthesioloog de middelen voor algehele anesthesie geven of de ruggenprik zetten, al naar gelang wat met u besproken is.
Zodra de operatie is voltooid, wordt u in uw bed gelegd worden. Een eventueel beademingsbuisje wordt verwijderd zodra u wakker bent. Zodra alles stabiel is, zal u door de anesthesioloog en/of anesthesiemedewerker naar de verkoeverkamer vervoerd worden.
Verkoeverkamer
Op de verkoeverkamer kunt u rustig bijkomen van de verdoving. Bij een ruggenprik hoeft u niet te wachten totdat deze volledig is uitgewerkt, u mag al eerder naar de verpleegafdeling indien u aan alle ontslagcriteria voldoet. Eventuele pijn wordt behandeld met extra middelen via het infuus of het (alsnog) zetten van een zenuwblokkade, dit wordt uiteraard eerst met u besproken. Zodra u aan alle criteria voldoet wordt u weer naar de verpleegafdeling gebracht.