Artrose enkelgewricht

Behandelingstraject

ACP-injecties

Injecties van eigen bloedplasma

Uit wetenschappelijk onderzoek en studies, uitgevoerd bij Bergman Clinics, is gebleken dat er een innovatieve methode ontwikkeld is om klachten te behandelen die samenhangen met slijtage van gewrichten, zoals in de schouder, knie, heup of enkel. Deze methode omvat het afnemen van bloed uit de arm, waarna het plasma - rijk aan lichaamseigen groeifactoren - wordt geïsoleerd. Dit plasma wordt vervolgens met behulp van een plaatselijke verdoving in het aangetaste gewricht geïnjecteerd.

Deze groeifactoren hebben een dubbele werking: ze werken ontstekingsremmend, wat resulteert in minder pijn, en stimuleren de aanmaak van “smeringsvloeistof”, wat bijdraagt aan een soepelere beweging van het gewricht. Voor deze zogenaamde ACP-injectie (Autoloog Geconditioneerd Plasma) kunt u terecht bij Bergman Clinics in Naarden en Rijswijk.

Bewezen effect

Al een aantal jaren zijn er vele cliënten met deze methode behandeld bij Bergman Clinics. Bij meer dan 2/3 van deze cliënten is een significante afname van de klachten geconstateerd. Verbetering treedt vaak 6 à 8 weken na de eerste injectie op. De tweede injectie wordt over het algemeen na 6 à 8 weken gegeven (in totaal worden er meestal 2 à 3 injecties gegeven). Het effect van beide injecties houdt gemiddeld 6 maanden tot een jaar aan. Wanneer u tevreden bent met het effect van de injecties, kunnen deze worden herhaald.

(On)verzekerde zorg

Het kan zijn dat de ACP-injecties door uw verzekeraar worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Om te weten of de ACP-injecties hieronder vallen raden wij u aan om uw polisvoorwaarden te controleren of contact op te nemen met uw verzekeraar.

Om de mogelijkheid van deze behandeling voor iedereen te behouden, bieden wij deze behandeling ook volledig onverzekerd aan.

De kosten hiervoor zijn:

  • Prik: €225,-
  • Prik: €225,-
  • Totaal: €450,-
  • Vervolgprik: €225,-

De kosten dienen vooraf aan de behandeling betaald te worden.

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Bij welke focuskliniek kan ik terecht voor deze behandeling?

Voor een ACP-injectie kunt u terecht bij Bergman Clinics in Naarden en Rijswijk.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.