De zomertest: het dragen van een elastische kous in de zomer, het is echt goed te doen!

12 jul. 2015

Algemeen Chirurg dokter van Schaik over spataderen en het dragen van elastische kousen ook wel steunkousen genoemd:

Hoe voelt het dragen van een elastische kous bij een buitentemperatuur van 34℃? Onlangs op de heetste dag van de eeuw nam ik de proef op de som.

Veel van mijn patiënten vertellen mij dat zij liever niet behandeld willen worden in de zomer omdat ze er tegenop zien een therapeutisch elastische kous (=TEK) te dragen. Ze denken dat deze kous onaangenamer zit zodra het kwik buiten stijgt.

Zelf draag ik altijd zonder problemen een elastische kous wanneer ik sta te opereren. Nu hoor ik u zeggen: ”maar zo’n operatiekamer is altijd gekoeld”. Dat is ook zo en daarom heb ik om zelf te ervaren hoe het is om bij warm weer een dergelijke kous te dragen, de stoute schoenen aangetrokken of in dit geval de elastische kousen.

Op de warmste dag van de eeuw, heb ik met een lange TEK van mijn teen tot in mijn lies heerlijk buiten van het zonnetje genoten, diverse dagelijkse dingen zoals boodschappen gedaan en ter afsluiting van deze test zelfs nog met een TEK aan gebbqd.

Mijn conclusie na deze zomertest was: het is echt goed te doen. En zeker wanneer u de TEK draagt met de motivatie om na de behandeling mooiere benen te krijgen en nog deze zomer dat leuke jurkje aan te kunnen.

Mijn advies is dan ook laat u niet weerhouden om uw spataderen in de zomer te behandelen! Dan heeft u snel veel plezier van het mooie resultaat.

Meer weten? Klik hier.

Drs. A.M.C.G. van Schaik | algemeen chirurg

 

 

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!