“Opereren is een feestje“

28 okt. 2015

U zult wel denken wat een rare titel! Ik zal u uitleggen wat ik hiermee bedoel. Helaas leeft bij menig patiënt nog het idee dat een spataderoperatie het ouderwetse strippen onder narcose inhoudt, gepaard gaand met langdurig herstel. Echter al geruime tijd kunnen deze patiënten met een vaatlaser behandeld worden. En dat is veel patiëntvriendelijker!

U zult wel denken wat een rare titel!

Ik zal u uitleggen wat ik hiermee bedoel. Helaas leeft bij menig patiënt nog het idee dat een spataderoperatie het ouderwetse strippen onder narcose inhoudt, gepaard gaand met langdurig herstel. Echter al geruime tijd kunnen deze patiënten met een vaatlaser behandeld worden. En dat is veel patiëntvriendelijker.

Ik heb bij Bergman Clinics op deze manier al meer dan 4.000 patiënten behandeld. Als chirurg wil je daarbij oog hebben voor de patiënt: tijdens de operatie moet die zich op zijn of haar gemak voelen. Het operatieteam, waarmee je samenwerkt, helpt daarbij uiteraard.

HET OPERATIETEAM

Hoe beter een operatieteam op elkaar is ingespeeld des te beter verloopt het behandelproces. Na 5 jaar met hetzelfde team te hebben gewerkt, weet ik niet beter en wil ik ook niet meer anders. Deze jarenlange ervaring met elkaar en de leuke interacties, die we hebben met onze patiënten, creëert een enorme teamspirit. En dat voelt de patiënt en komt hem of haar ten goede.

PERSOONLIJKE AANDACHT

Wanneer je onder lokale verdoving opereert, leer je de patiënt beter kennen. We horen mooie, maar ook verdrietige verhalen. En soms ook een goede mop. Dit alles schept een vertrouwensband met de patiënt. Heel belangrijk, omdat ik voor mijn patiënt, gedurende het hele behandeltraject, verantwoordelijk ben. Deze persoonlijke interactie en aandacht geeft mijn vak een extra dimensie en maakt het arts-zijn zo uniek.

RESULTAAT VAN DE BEHANDELING

Veel medische studies hebben aangetoond, dat een deel van het resultaat van de behandeling bepaald wordt door de ervaring van de chirurg en een ingespeeld operatieteam. Zo weten wij dat 95% van de behandelde aders vijf jaar na behandeling nog steeds dicht zijn. En ook dat deze patiënten 20% minder kans hebben om nogmaals geopereerd te worden. Ze zijn dan ook 2 jaar na de behandeling nog steeds uitermate tevreden.

Ook is het bewezen dat de kans op complicaties, zoals een trombosebeen, aanzienlijk lager ligt, wanneer het behandelteam ervaren en professioneel is.

“OPEREREN IS EEN FEESTJE”

Hopelijk heb ik u kunnen overtuigen dat een spataderoperatie in een persoonlijke en gemoedelijke omgeving - uitgevoerd door een ervaren chirurg en ervaren team - zorgt voor een snel en klachtenvrij herstel.

Ik herinner mij een patiënt die zes weken na een laseroperatie met een grote glimlach zei: ”Dokter, dit had ik vele jaren eerder moeten doen! En had gelijk: opereren is een feestje”. Waarvan akte.

Bron: lokale Post Zeist

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.