dr. Wynand Melenhorst

Plastisch chirurg
BIG-nummer: 79909401001
Zorgkaart Nederland Klantwaardering Wynand Melenhorst
9.7
dr. Wynand Melenhorst

Dokter Wynand Melenhorst is dé borstverkleining-specialist van Bey by Bergman Clinics. Hij heeft zich voor 100% toegelegd op deze operatie: jaarlijks voert hij meer dan 400 borstcorrecties uit. Hij is oprichter van het Centrum voor borstverkleining. U kunt er terecht voor informatie over het eerste consult, de operatie en het herstel. Ook kunt u online checken of u in aanmerking komt voor vergoeding van de borstverkleining door de zorgverzekeraar.

Lees meer


Dokter Melenhorst studeerde Geneeskunde in Groningen. Op 26-jarige leeftijd promoveerde hij cum laude. De opleiding tot plastisch chirurg volbracht hij in de Isala Klinieken te Zwolle, alwaar hij toen door artsen-in-opleiding werd uitgeroepen tot beste arts van het ziekenhuis. Na zijn specialisatie tot plastisch chirurg deed dokter Melenhorst verdere ervaring op in Perth, Australië en in Barcelona, Spanje.


Dokter Melenhorst is naast zijn werk als plastisch chirurg bij Bey by Bergman Clinics ook werkzaam in het Diakonessenhuis Utrecht. Daar ligt zijn focus op de reconstructieve plastische chirurgie na borstkanker. De verfijnde operatietechnieken die daarvoor nodig zijn, sluiten naadloos aan bij zijn werk als plastisch chirurg bij Bey by Bergman Clinics.


Naast zijn klinische werk is dokter Melenhorst betrokken bij innovaties in zijn vakgebied door wetenschappelijk onderzoek. In 2016 was hij co-promotor van het proefschrift “Upper blepharoplasty: Defying dogmas and clarifying uncertainties”. Hierin onderzochten hij en zijn team ondermeer het nut van koelen na een bovenooglidcorrectie. In 2014 won hij de prijs voor de beste voordracht op het congres van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. Hij beschreef daar de resultaten van zijn onderzoek over de werkzaamheid van Arnica bij ooglidcorrecties.


Sinds januari 2017 werkt dokter Melenhorst als plastisch chirurg bij Bey by Bergman Clinics  in Utrecht, Hilversum en Velp.


Beroepsverenigingen

Dokter Melenhorst is aangesloten bij diverse beroepsverenigingen:

  • Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC)
  • Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC)
Zorgkaart Nederland Klantwaardering Wynand Melenhorst
9.7

Gespecialiseerd in

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.