Bergman Clinics zet mooie stap in digitale zorg: cliënt kan merendeel eerste afspraken zelf plannen

28 jan. 2022

Voor meer dan 80% van de verwijzingen naar Bergman Clinics is het eerste consult door de cliënt vanaf januari 2022 digitaal zelf te plannen.

Bergman Clinics en ZorgDomein hebben eind 2020 als eerste de handen ineengeslagen om het ‘zelf-plannen’ van een eerste consult mogelijk te maken. Na verwijzing van de huisarts, plant de cliënt eenvoudig zelf zijn afspraak online. Inmiddels is deze mogelijkheid breed uitgerold voor cliënten van Bergman Clinics.

Na verwijzing door de huisarts krijgt de cliënt een e-mail met een link naar het portaal van ZorgDomein. Daar logt de cliënt gemakkelijk in met two-factor authenticatie met behulp van een sms-code op de mobiele telefoon. In het portaal van ZorgDomein kan de cliënt vervolgens het bericht van de huisarts en de verwijsbrief naar Bergman Clinics inzien. Via de knop 'Maak direct uw afspraak' kan de cliënt, zonder opnieuw in te loggen direct de afspraak online inplannen bij Bergman Clinics. Daarbij kan de cliënt naar voorkeur de verwijzing verfijnen naar locatie, behandelteam of specialist en tijdstip van de afspraak.

Goed voorbereid

Nadat de afspraak gemaakt is, ontvangt de cliënt meteen alle belangrijke informatie voor het consult en de voorbereiding daarop. Hierdoor kunnen cliënten beter voorbereid het zorgtraject starten en kan Bergman Clinics de kwaliteit van de zorg verbeteren en efficiëntie van zorgprocessen borgen. Na het plannen van de eerste afspraak wordt de zorgverlening verder digitaal ondersteund vanuit het platform ‘Mijn Bergman Clinics’.

Inmiddels wordt al 25% van de eerste consulten digitaal door cliënten zelf ingepland, wat neerkomt op zo’n 50.000 consulten per jaar. Bergman Clinics verwacht dat ‘digitale zorg’ komende jaren een standaard onderdeel van de zorgprogramma’s voor de meest cliënten wordt en dat dit zal bijdragen aan het verder verbeteren van de kwaliteit van zorg, de cliënt-ervaring en het beheersen van zorgkosten.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!