VGZ & Bergman Clinics gaan over tot strategische, meerjarige samenwerking

10 okt. 2023

De verzekerden van VGZ kunnen net als dit jaar ook in 2024 terecht bij de meer dan zeventig focusklinieken van Bergman Clinics voor planbare medische zorg op het gebied van onder meer orthopedie, oogzorg, gynaecologische zorg, huidzorg en KNO-zorg. VGZ en Bergman Clinics hebben meerjarige afspraken gemaakt over zinnige en passende zorg, doelmatigheid van zorg en het borgen van toegankelijkheid van zorg.

Het contracteringsseizoen is inmiddels echt van start. De zorgverzekeraars en zorgaanbieders voeren gesprekken over de contracten voor 2024. Het streven is dat de contracten op 12 november rond zijn. Het contract tussen Coöperatie VGZ en Bergman Clinics, de leidende landelijke keten van focusklinieken, is daarmee nu al afgerond voor 2024.

Bijdragen aan toegankelijkheid en betaalbaarheid

Cas Ceulen, Chief Health Officer bij Coöperatie VGZ: “We zijn blij dat we nu al goede afspraken hebben gemaakt met Bergman Clinics. Deze afspraken dragen bij aan de toegankelijkheid van zorg voor onze leden en ook aan de betaalbaarheid. Dit is ontzettend belangrijk, gezien de grote uitdagingen in de zorg waar we allemaal voor staan.”

Emile van Oorschot, CEO Bergman Clinics Nederland: “Wij zijn blij met de nieuwe afspraken en verdieping van onze strategische samenwerking met VGZ. We kijken ernaar uit de komende jaren bij te dragen aan de toegankelijkheid van hoogkwalitatieve planbare medische zorg voor alle VGZ-verzekerden. Met passende zorg als leidend principe gaan we samen vormgeven aan de benodigde transitie van het zorgstelsel.”

Stappen zetten op vlak van digitale zorg

VGZ en Bergman Clinics hebben in het contract ook afspraken gemaakt over digitalisering van zorg. Zo zetten we onder andere in op een digitale patiëntreis. Patiënten kunnen bij Bergman Clinics digitaal afspraken maken, wijzigen en worden voorafgaand aan hun afspraak digitaal geïnformeerd. Zo kan 85% van de patiënten die doorverwezen worden naar Bergman vanuit ZorgDomein, al meteen online een eerste consult plannen. Dit zorgt voor minder administratieve lasten bij het zorgpersoneel van Bergman Clinics en patiënten ervaren meer regie. Patiënten die hulp willen bij het maken van een afspraak, worden uiteraard geholpen door medewerkers van Bergman Clinics.

Lees hier het artikel op de website van VGZ.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!