Uitbreiding Bergman Clinics | Bewegen | Naarden met handtherapie

9 nov. 2023

Sinds oktober ’23 is onze collega Daan Wessing begonnen met een handtherapie poli in Naarden. Daan is handtherapeut/ergotherapeut bij Bergman Clinics in Amsterdam-Zuidoost. Sinds vorige maand zijn we gestart met een poli dag, en zullen we dit in de toekomst uit te breiden ook naar andere locaties en vestigingen. Hiermee streeft Bergman Clinics naar het beschikbaar stellen van kwalitatieve en complete zorg voor hand en polsklachten voor patiënten.

Om te zorgen dat de kwaliteit van de zorg gewaarborgd wordt, werkt een handtherapeut nauw samen met de plastisch chirurg. Nadat patiënten voor het eerst bij de arts zijn geweest, komen zij bij de handtherapie terecht. Dit kan zowel voor conservatieve als operatieve zorg zijn. De handtherapeut houdt zich bezig met het inventariseren van de klachten, zoeken naar oplossingen voor patiënten en samen streven naar een betere handfunctie. Het voordeel van hand-ergotherapie is dat er op een breder vlak gekeken wordt naar hand en polsklachten. Er wordt niet alleen gekeken naar de klachten van de hand/pols, maar ook wat dat voor effect heeft op het dagelijks handelen. Natuurlijk wordt er dan ook dieper ingegaan op het blijven uitvoeren van betekenisvolle activiteiten, met tips en tricks en ergonomische adviezen.

Breed takenpakket

Het takenpakket van de handtherapeut is breed. De conservatieve zorg is oefentherapie, spalktherapie en/of adviezen. Operatieve (na)zorg is de begeleiding van vóór de operatie d.m.v. voorlichting en diagnostiek (echo’s) tot en met begeleiding van het gehele revalidatietraject. De taken die hierbij komen kijken zijn wondcontrole, gipsen, spalken vervaardigen, oefentherapie, adviseren in belasting/belastbaarheid en nog veel meer. Kortom, het betreft een begeleiding van begin tot eind met als doel om weer naar tevredenheid de hand/pols in te schakelen.

Evaluatie

Wanneer het (revalidatie)traject van de patiënt vastloopt of de patiënt behoefte heeft aan overleg met de arts, wordt er samen met de chirurg en handtherapie geëvalueerd. Het fijne van de nauwe samenwerking met de chirurg is dat er laagdrempelig overlegd kan worden. Vanuit de locatie Keienbergweg zijn wij gewend om korte lijntjes te hebben met de artsen. Samen streven naar een goed resultaat staat bij ons voorop!

Bergman Clinics wenst Bewegen | Amsterdam veel succes bij het verder uitbreiden van de hand-ergotherapie in Naarden en andere locaties.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!