Lipofilling onderzoek van plastisch chirurg Bergman Clinics gepubliceerd in wetenschappelijk tijdschrift

21 feb '14

In zijn artikel in het internationale tijdschrift PRIME International Journal Of Aesthetic and Anti-ageing Medicine geeft dokter Stevens zijn collega plastisch chirurgen wereldwijd een update over de nieuwste innovatieve inzichten over lipofilling. Dokter Stevens doet al jarenlang onderzoek naar optimale behandelmethoden.

Lipofilling is kort gezegd het wegnemen van vet op de ene plek middels liposuctie, om het vervolgens op een andere plek in te spuiten met als doel extra volume en contour te creëren. Hoewel het een techniek is die al 125 jaar bestaat, was het in eerste instantie niet erg populair door de sterk wisselende resultaten. Voor een betrouwbaar, voorspelbaar en blijvend resultaat moeten drie zaken goed gedaan worden: de vetcellen levend weghalen, vervolgens die vetcellen levend houden terwijl ze bewerkt worden en tot slot de cellen weer zo inspuiten dat ze ook levend blijven.

Sterke verbetering resultaten lipofilling
De techniek is door de jaren heen sterk verbeterd, evenals de resultaten, welke door Dokter Stevens in het artikel beschreven worden. Er wordt o.a. gewerkt met veel dunnere canules, waardoor de kleinst mogelijke vetdruppeltjes kunnen worden weggezogen. Dr. Stevens heeft in samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Tulip zelfs zijn eigen lipofilling instrumentarium mogen ontwikkelen. Daarnaast doet hij op dit moment onderzoek naar het combineren van lipofilling met groeifactoren, in zijn woorden ‘Organic Surgery’ genoemd.

De werking van vetcellen
Vetcellen zorgen niet alleen voor vorm en volume, het zijn levende ‘fabriekjes’ die beschadigingen kunnen herstellen en de huid dus kunnen regenereren. ‘Levend goud’. Van alle vetcellen die worden weggehaald is drie à vier procent een stamcel, de oercel waaruit alle nieuwe cellen voortkomen. De stamcel kan op de plek van bestemming uitgroeien tot elke gewenste eindcel. Door het afgenomen vet te verrijken met groeifactoren afkomstig uit iemands eigen bloedplaatjes, lijken de stamcellen zich te laten sturen tot de ontwikkeling van bv. een nieuwe huid-, bindweefsel-, of vetcel. Daarnaast wijzen studies uit dat groeifactoren bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe bloedvaatjes en zorgen voor stimulatie van het bindweefsel waardoor de huidkwaliteit enorm verbetert.

Lipofilling in combinatie met groeifactoren wordt inmiddels veelvuldig toegepast bij het gezicht en het lichaam. In het gezicht wordt het volume teruggeven wat er oorspronkelijk was. Verder is het een mooie methode om borsten of platte billen voller te maken. Maar ook een decolleté met zonschade of verouderde handruggen kunnen behandeld worden.

Wilt u meer lezen?
Klik dan op onderstaande pdf voor het volledige artikel. Bent u benieuwd wat lipofilling voor u kan betekenen? Bel 088 9000 500 voor een vrijblijvend consult.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!