Revolutionaire ooglasertechniek SMILE verlaagt mogelijk drempel ooglaseren

18 aug

Naarden, 18 augustus 2015. Ruim de helft van bril- en lensdragend Nederland ziet op tegen ooglaseren. Meer dan een derde laat zelfs liever een neuscorrectie uitvoeren dan een ooglaserbehandeling. En dat terwijl 83% van deze bril- en lensdragers zich wel beperkt voelt door hun oogafwijking. Dit en meer blijkt uit een onderzoek naar de motieven voor ooglaseren dat Bergman Clinics recent heeft laten uitvoeren onder 517 Nederlanders. De kliniek biedt sinds deze zomer een minimaal ingrijpende, pijnloze en extreem nauwkeurige ooglasertechniek, die mogelijk een uitkomst biedt voor bril- en lensdragers.

 

Angst voornamelijk gebaseerd op eigen perceptie

Bij ruim driekwart van de ondervraagden komt de vrees voort uit eigen ideeën over het laseren van de ogen. Men is bang voor beschadigingen aan het oog en kijkt op tegen de operatie waarbij de ogen open zijn. Bijna 40% heeft twijfels over de goede uitkomst van de ingreep. Ook kosten spelen een factor in de beslissing om de ogen te laten laseren. 

Het grootste gedeelte (90%) van de ondervraagden geeft niettemin aan wel open te staan om de ogen te laten laseren. Dit speelt fors minder bij brildragers dan bij respondenten met contactlenzen. Hoewel aangegeven wordt dat het schoonmaken en de kwetsbaarheid van de glazen grote nadelen zijn, denkt maar 33% erover na om voorgoed afscheid te nemen van de bril. Dit in tegenstelling tot lensdragers, van hen overweegt twee derde de ingreep.

‘Nooit meer gedoe’ en ‘wakker worden en meteen kunnen zien’ wordt door de meerderheid van de respondenten als belangrijkste voordeel gezien van een leven met gelaserde ogen. Het onderzoek leverde ook wat verrassende uitkomsten op. Zo zou bijna een kwart van de Nederlanders met een bril of lenzen, na het laseren eens goed om zich heen kijken in de sauna.

 

3De Generatie ooglasertechniek SMILE 

Bergman Clinics introduceert deze zomer een nieuwe ooglasertechniek die, dankzij het minimaal ingrijpende karakter, de drempel tot ooglaseren zou kunnen verlagen. De zogenoemde SMILE (Small  Incision Lenticular Extraction) lasertechniek van Zeiss combineert voordelen van voorgaande technieken als PRK (geen insnijding van het hoornvliesflapje) en LASIK (sneller herstel van de gezichtsscherpte). “SMILE is een revolutionaire innovatie van een beproefd concept. Het is uiterst nauwkeurig maar daarnaast minimaal invasief. Dat betekent onder meer: nog veiliger. Dus voor de overwegers, nog minder reden om onnodig risico te lopen met contactlenzen of bril.” aldus oogarts Michiel Luger, Medical Director Bergman Clinics | Oogzorg. De nieuwe techniek maakt gebruik van één laser en de hele procedure wordt uitgevoerd in één enkele stap. Dit maakt het een snelle en voorspelbare ingreep. Het laseren zelf duurt maximaal 30 seconden, met een hersteltijd van slechts enkele uren. De buitenste lagen van het hoornvlies blijven intact. SMILE is daarom minimaal invasief en luidt een nieuw tijdperk in voor ooglaserbehandelingen.  

60% van de respondenten geeft aan niet meer met een visuele beperking te willen rondlopen wanneer er een volledige, veilige en betrouwbare ooglasermethode is. Dankzij het weinig ingrijpende karakter zou de SMILE ooglasertechniek voor hen mogelijk de oplossing kunnen zijn. Bergman Clinics is op dit moment de eerste kliniek in Nederland waar cliënten landelijk terecht kunnen voor de ooglasertechniek SMILE.  Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 14 oktober zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.