Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Bergman Clinics levert 25.000 chirurgische maskers aan het Ministerie van VWS als onderdeel van bredere hulp-aanpak.

25 mrt '20

Bergman Clinics heeft dinsdag 24 maart 25.000 chirurgische maskers afgeleverd bij het depot van het Ministerie van Volksgezondheid als onderdeel van een breder pakket aan maatregelen gericht op het beperken van de impact van het Corona-virus.

Bergman Clinics heeft dinsdag 24 maart 25.000 chirurgische maskers afgeleverd bij het depot van het Ministerie van Volksgezondheid als onderdeel van een breder pakket aan maatregelen gericht op het beperken van de impact van het Corona-virus.

Deze maatregelen betreffen de onderstaande punten:

  • Niet-urgente behandelingen zijn stopgezet vanaf woensdag 18 maart tot en met 6 april.
  • Urgente behandelingen gaan wél door en onze focusklinieken blijven bereikbaar voor overleg met verwijzers en cliënten.

Daarnaast biedt Bergman Clinics, via landelijk gecoördineerde afstemming met het Ministerie van VWS en de ROAZ-structuren, hulp aan op drie vlakken: materialen, mensen en faciliteiten & apparatuur.

  • Materialen: Bergman Clinics heeft inzicht in haar beschikbare hoeveelheden van overige kritische medische materialen gedeeld met de coördinerende instanties en op aanvraag materialen aangeleverd, zoals bijvoorbeeld 1.000 isolatie-jassen.
  • Mensen: Bergman Clinics medewerkers dragen in deze tijd graag bij aan de zorg voor Corona-patiënten. Bergman Clinics faciliteert waar mogelijk de inzet van Bergman Clinics medewerkers bij andere zorginstellingen. Zo zijn er al medewerkers gestart in het Amphia Ziekenhuis in Breda en in het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.
  • Faciliteiten & apparatuur: Bergman Clinics heeft na het verzoek van het ministerie van VWS de inventarisatie gedeeld van de beschikbare beademingsapparatuur. Mocht deze nodig zijn, dan kunnen we deze brengen naar de plekken waar de urgentie het hoogste is. We houden hierbij wel rekening met de Bergman Clinics-spoedinfrastructuren die o.a. voor onze BMC | Bewegen - klinieken in Naarden en Rijswijk actief zijn.

Tenslotte zijn we ons ook aan het voorbereiden op de herstart van het leveren van niet-urgente, maar wel noodzakelijke zorg:

  • Momenteel worden alleen al voor de meer dan 50 focusklinieken van Bergman Clinics meer dan 3.000 van de 3.500 wekelijkse verwijzingen door huisartsen uitgesteld. Op basis van de nu aangekondigde duur van de overheidsmaatregelen tot 7 april komt dit neer op 10.000 tot 15.000 uitgestelde poli-afspraken en meer dan 5.000 uitgestelde behandelingen zoals staaroperaties, heup- en knie-vervangingen, darm-controles en huid(kanker)behandelingen. Naar verwachting zullen deze aantallen nog verder gaan oplopen.
  • Als Bergman Clinics zullen we ons tijdig moeten voorbereiden op het beschikbaar hebben van onze infrastructuur (mensen, materialen en faciliteiten) voor de te verwachten vraag naar het maken van een inhaalslag bij het leveren van deze uitgestelde, maar noodzakelijk medisch zorg.

 

Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.